Lagbanner
Silly Season - "en två plus-spelare med ett fyra plus-skott"

Silly Season - "en två plus-spelare med ett fyra plus-skott"

Igli Tare har personligen kommenterat vilka spelare som mycket sannolikt kommer att ansluta inom en snar framtid. Ett par spelare måste dock lämna först.

På väg in
Vi har skrivit om att både Muriqi och Fares är klara, men detsamma gäller även den nygamle mittbacken Wesley Hoedt som befunnit sig i Rom sedan i helgen och inväntar ett läkarbesök. Dessutom kommer Manchester Uniteds mittfältare Andreas Pereira att ansluta på säsongslångt lån med köpoption. Allt detta gick Igli Tare själv ut med under gårdagen.

Först och främst tycker jag att både Pereira och Hoedt bidrar till högre kvalitet än vad till exempel Wallace och Andre Anderson gör, men det är ju inga stornamn. Den mest sedda YouTube-videon på Pereira är en parodi som först bygger upp med påhittade hyllningscitat från bland andra Pélé, för att övergå till komiska misstag och felpassningar från Pereiras sida. När jag frågade en kompis som är stort United-fan beskrev han Pereira som "en två plus-spelare med ett fyra plus-skott". Kanske lite som Malinovsky i Atalanta som bara kan skjuta hårt? Hoedt var ifjol utlånad till Antwerpen i belgiska ligan och var bänknötare i Southhampton dessförinnan. Men vad vet vi sedan tidigare? Att Lazio är bäst på att förädla borträknade Premier League-spelare såklart. 

Andra namn som figurerat ryktesvägen är Chris Smalling (du hörde rätt), Skodran Mustafi, Julian Draxler och sedan tidigare Callejon. Både Draxler och Callejon bör skrivas bort i och med värvningen av Pereira, kanske att Callejon ansluter om Caicedo lämnar. Personligen verkar det osannolikt att Lazio har råd med varken Mustafi eller Smalling, som Arsenal respektive Manchester United vill ha mellan €15-18 miljoner för - pengar som inte finns. Faktum är att Inzaghi tidigare idag gick ut och sa att mercaton troligtvis är över när Pereira anslutit.

Men när anländer spelarna som är mer eller mindre redan är klara då?

På väg ut
Lazio har redan kommit överens med klubbar och spelare gällnade avtalen för spelarna som nästan är klara, men måste sälja spelare innan man får registrera nya spelare av likviditets- och registreringsskäl. Den tidigare nämnda truppbredden ska inte förväxlas med att Lazio har för få spelare, utan för få spelare med tillräckligt god kvalitet att ersätta spelare i startelvan. I dagsläget har Lazio en trupp om 23 spelare och maxtaket är 25. De två kvarvarande platserna är dock endast tillgängliga för spelare under 21 år.

Det har senaste dagarna, av flera källor, rapporterats att Lazio jobbar hårt för att bli av med Bastos, Wallace och i viss mån även Lukaku, Caicedo och Durmisi. Personligen tycker jag att alla, förutom Caicedo, inte platsar i truppen och väl kan ersättas av andra spelare. En klubb med ambitioner bör inte bara satsa på truppbredd för att kunna rotera mellan matcher utan för att stärka konkurrensen om startplatserna vilket kan främja kvaliteten.

Hursomhelst tror jag att både Bastos och Wallace kommer att lämna inom kort och även Durmisi på lån. Caicedo sitter på en för hög lön än vad intresserade klubbar som Sampdoria och Genoa klarar av att betala just nu, vilket kan komplicera en affär. Bastos verkar snarare inte vilja gå till varken Kina eller Förenade Arabemiraten utan stanna i Europa, där klubbarna brottas med ekonomiska problem och inte direkt prioriterar en medioker mittback bredvid livsnödvändiga värvningar. Personligen tror jag att Lukaku stannar, för min del gärna även Caicedo.

Michael Norberg Tot2020-09-29 19:02:58
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party