Lagbanner
Silly Season - Muriqi och Fares klara in

Silly Season - Muriqi och Fares klara in

Två till synes oändliga transfersagor avslutar nu sina sista kapitel. Det är två fantastiska värvningar och tillskott som signalerar att Lazio tänker befästa sig som ett lag för Champions League.

Kanske borde jag avslutat rubriken med ett frågetecken. Efter historien med David Silva vet vi att ingenting är säkert för kontrakten är påskrivna och spelarna presenterade, men eftersom otaliga trovärdiga källor både bekräftat affärerna och gått ut med transfersummor och presentationsdatum vågar jag hävda att affärerna är i hamn. Vedat Muriqi och Mohammed Fares - vilka är de?

Vedat Muriqi
Anfallare född 24 april 1994, är 194cm lång från Kosovo. Har gjort 81 mål på 246 professionella matcher, vilket är ett genomsnitt om 0,3 mål/match. Karriären tog fart när han säsongen 2018-2019 representerade Rizespor i turkiska högstaligan då han gjorde 17 mål på 36 matcher. Han såldes därefter till Fenerbahçe där han gjorde lika många mål på lika många matcher, vilket gör att han de senaste två säsongerna snittar på cirka 0,5 mål/match. Han är en stark huvudspelare, men även med fötterna. Troligtvis kliver han, efter viss acklimatisering, in direkt bredvid Immobile och tar samma roll som Caicedo haft. Kostar i runda tal €20 miljoner.

Mohammed Fares
Västerbacken och -mittfältaren född 15 februari 1996, är 183cm lång och från Algeriet. Fares var ett hett villebråd efter säsongen 2018-2019 då han tillsammans med Manuel Lazzari stod för ett par av ligans bästa insatser från sina respektive positioner i dåvarande klubben SPAL. Jagades av både Lazio och Inter, men drog på sig en allvarlig knäskada vilket såg honom missa stora delar av förra säsongen. Envisa rykten gjorde under våren gällande att de båda klubbarna var fortsatt intresserade, men då Inter i förra veckan gjorde klart med Kolarov stod det klart att man också släppt jakten på Fares. Spelaren har förutom en vass inläggsfot även en historik av att vilja bryta sig in i banan och gå på eget avslut. Kommer troligen att vara Senad Lulic främste ersättare. Kostar Lazio i runda tal €10 miljoner.

Vad händer näst?
Lazio letar efter en mittback som kan rotera med Stefan Radu. Ett, för inte alltför längesedan dött, rykte gör gällande att Lazio på nytt gör ett försök att värva Marash Kumbulla. Denna affär kommer troligtvis att pågå länge om inte Lazio hostar upp ett bättre bud. Två andra rykten är Armando Izzo, Torino, och Marcos Rojo, Manchester United. Jag tycker att Lazio har för många mittbackar med urusla frisyrer och ser därför helst att Kumbulla ansluter, även om Izzo kan bidra med större rutin. Marcos Rojo då? Vad ska man säga annat än att Lazio har ett bra track record när det kommer till att ta tillvara på uträknade spelare från Premier League.
 

Michael Norberg Tot2020-09-07 18:42:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party