Lagbanner
Spelarbetyg: Lazio - Atalanta 1-3

Spelarbetyg: Lazio - Atalanta 1-3

Här kommer redaktionens spelarbetyg.

Strakosha 6,0
Kom till matchen halvskadad. Kunde inte göra mycket på egentligen något av målen. Betyget höjs pga några av dom extremt fina räddningar han stod för. 

Wallace 2,5
Det var länge sedan man såg en spelare prestera så pass dåligt - i en så pass viktig match. Upphäver offside vid Atalantas kvitteringsmål. Ger bort bollen som en gåva till Gomez som sedan fintar honom några gånger innan Atalanta tar ledningen. Kröner insatsen med att nicka bollen i eget mål. Detta var en insats likvärdig med den Karius stod för i förra årets Champions League final. Buades ut av en stor del av arenan. Det skall även tilläggas att många Laziofans på Olimpico applåderade honom och försökte uppmuntra honom efter misstagen, buropen kom dock från så många håll att det var omöjligt att uppfatta detta.

Acerbi 5,0
Vår försvarsgeneral hade inte direkt en rolig dag på jobbet. Fick mangling av Duvan Zapata under hela matchen. Gjorde vad han kunde, varken mer eller mindre.

Bastos 6,0
Bäst i backlinjen denna match. Satt som en fästing på Ilicic under stora delar av matchen. Mattades av i slutet av matchen och såg trött ut. Visade vilja och ville hela tiden att Lazio skulle framåt.

Romulo 5,0
Gjorde väl en OK match individuellt. Mycket av Atalantas spel koncentrerades till just högerkanten för att spela på Wallace svagheter vilket gjorde att Romulo fick ägna en stor del åt att försvara.  

Parolo 6,5
Den italienska veteranen gav Lazio ledningen i tredje minuten. Agerade därefter inspirerat och resolut. Trots sina 34 år verkar han ha mycket kvar att ge. Lazios kanske bästa spelare den här tunga eftermiddagen.

Leiva 5,5
Visade som vanligt mycket vilja. Hade dock en övermäktig uppgift rent defensivt att reda ut alla vågor av Atalanta anfall. Både Ilicic och Gomez rörde sig mycket mellan backlinje och mittfält. Fick inte mycket till hjälp.

Luis Alberto 4,5
Kom aldrig in i matchen. Stod för några flacka inlägg som ej resulterade. Lika intetsägande i defensiven som i offensiven. Bättre kan han.

Marusic 4,5
Spelade för honom en ovan roll ute till vänster. Föll in i gamla mönster och var lika frånvarande som Romaredaktionen brukar vara efter en derbyförlust. 

Caicedo 6,5
Sög fast bollen i offensiven på ett bra sätt. Bäddade för Lazios ledningsmål och var allmänt det största hotet mot Atalanta. Byttes ut tidigt i andra halvlek. 

Immobile 4,0
Ännu en plattmatch av vår skyttekung från förra säsongen. Är det så här Immobile har presterat i Dortmund och Sevilla? Kändes som Lazio spelade med en man mindre. Lyckades inte med något trots att han kämpade.



Avbytare

Correa 4,5
Bidrog inte med något av värde när han kom in. Hade några löpningar just när han byttes in till förmån för Caicedo. Föll sedan in i samma dvala som hela laget. 

Badelj 5,0
Spelade endast 15 minuter och märktes knappt. 

Pedro Neto 5,5
Kom in på planen och bidrog som en av få med vilja. Kan bli spännande att se under nästa säsong. Spelade dock endast 15 minuter - precis som Badelj. 



Tränare

Simone Inzaghi 4,5
Första halvlek drar upp betyget. Han får skylla sig själv som startade Wallace och har ändrat om i en fungerande backlinje. Konstigt byte där han tar ut Caicedo som pangat hem många poäng åt Lazio under det här året. Hade inga svar i andra halvlek när Atalanta skruvade upp tempot.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-05-06 11:36:29
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party