Spezia - Lazio
1 - 2

Spezia Lazio 1-2

Lazio åker hem från Ligurien med 3 poäng i bagaget.

Lazio vinner 2-1 borta mot Spezia på "Dino Manuzzi" och tar därmed en skön vinst inför avgörande mötet mot Brugge i Champions League på tisdag.

Matchen
Spezia inleder strarkt och både stolpen (2 gånger) och Reina räddar Lazio från ett underläge. I det som kanske var Spezias bästa stund hittar dock Lazio ledningen med Ciro Immobile som tryggt skjuter in 0-1 målet efter en fin passning av Sergej Milinkovic Savic. Efter en halvtimme utökar Lazio ledningen till 0-2 när just Milinkovic snyggt tar sig an en frispark från intressant läge och skjuter in bollen vid Spezia målvakten Provedels stolpe. I halvtid står det alltså 0-2 till biancocelesti trots att Spezia haft de klaraste och farligaste chanser.

I andra halvleken gör Inzaghi tidigt några byten för att ge Immobile och Luis Alberto lite vila inför tisdagens match mot Brugge. Tjugo minuter in i andra halvlek skjuter Nzola snyggt in reduceringsmålet för Spezia. Spezia trycker på för att försöka hitta kvitteirngsmålet, men lyckas inte skapa riktigt farliga chanser. Caicedo och i slutminuterna Pereira gör båda ett mål som dock bortdöms efter VAR granskning för offside.