Lagbanner
Spring era dårar

Spring era dårar

Drömmen hölls vid liv på San Siro för några veckor sedan men nu ikväll släckte förmodligen Milan det sista hoppet. Hoppet om ett återtåg in i finrummet som den där jävla Champions betyder. Vad händer nu? Lazio ligger inte direkt i pole position för Europa League kval heller.

Det här är ingen matchrapport, detta är bara en förvirrad själs tankar efter en oerhört frustrerande match. Lazio var bra med i första halvleken, viljan och beslutsamheten fanns där.
   Acerbis otroliga karisma och ledaregenskaper ingav hopp och förväntan. Italienaren applåderade sina lagkamrater varje gång man motade bort ett inlägg eller blockerade ett skott.
   Luis Alberto och Joaquin Correa lekte fotboll på små ytor medan Ciro Immobile sköt i stolpen. Men här upphörde spänningen.
   Joaquin Correa fick senare utgå med en fotskada och där och då försvann Lazios chanser att vinna matchen - med facit i handen. Argentinaren behövs, han behövs så kopiöst mycket nu när Simone Inzaghi gett fjolårets asteroid Sergej Milinkovic-Savic defensivt ansvar. Den väldiga serben med ballerina fötterna hade under fjolåret fria tyglar på Lazios mittfält, uppbackad av både Marco Parolo och Lucas Leiva så kunde han dansa bäst han ville. Numera är han visserligen ett lejon men ett sådant med kedja runt halsen och nedslipade tänder och klor.

Efter att Correa gick ut för skada var Lazio i brygga - och då hade det endast gått 2 minuter av den andra halvleken. Lyckades Lazio ens skapa en målchans i andra halvleken efter det? Det såg hopplöst ut, det såg helt ärligt ut som pojkar spelade mot män. Män i form av röda djävlar på arenan samma lag och samma elva firade som att dom vunnit något stort för några veckor sedan.

Nu slutade matchen i kalabalik istället. Den tidigare petade Luiz Felipe hamnade i handgemäng med hela Milan såg det ut som. Ett tag såg det ut som rena tumultet utbröt i segeryran för dom svart/röda.

Det var kanske kulmen på vad som på vad som utvecklats på planen under andra halvleken. Luis Alberto åker på ett tveksamt gult kort. Alla blir arga, Simone Inzaghi blir ännu argare och visas av planen, men argast av dom alla blir matadoren, som springer fram och vrålar på den liggande Milanspelaren. Det gula kortet betyder att Lazio nu skall klara sig utan honom i slutspurtens nästa match - hängmatchen mot Udinese i veckan. Vill det sig illa så missar även Correa på grund av skadan han ådrog sig.

Galliani jublade, hela VIP-läktaren på San Siro var som i trans när domaren signalerade straff den första gången. Bara för att få se sig besvikna när domaren kunde se det vi alla andra såg innan honom - nämligen att Acerbis hand var mot kroppen.
   Det skulle väl dröja runt någon minut innan VIP-läktaren och Galliani i spetsen återigen fick anledning att förvandla det ganska gråa sällskapet till att se ut som dom befann sig på någon trance-festival. €7.5 miljoners mannen från Betis och tillika dansken Riza Durmisi gick in onödigt hårt i straffområdet och den här gången blev det ingen ändring av domslutet. Kessie släckte sedan alla drömmar om ett mirakel 2.0 här på San Siro. Lazio skickades ner i avgrunden likt Gandalf när Balrogen fick tag i hans ben.

Trollkarlens sista ord till sina kamrater var: ”Run you fools”

Frågan är bra ställd, vilka av Luis Alberto, Ciro Immobile, Sergej Milinkovic-Savic, Thomas Strakosha och Joaquin Correa är sugna på en säsong till i Lazio - som nu i bästa fall ska få det tveksamma nöjet att härja runt i Europa League igen.

Det skrämmer mig att laget ska tillbaka till San Siro inom kort för ännu en avgörande batalj mot Milan - denna gång i Coppa Italia semifinalen. Kommer spelarna kunna resa sig? Kommer Inzaghi att kunna överlista Gattuso en gång för alla?

Jag vet bara att vägen fram mot nästa säsong blev brantare och snårigare samtidigt som det där jäkla åskmolnet är tillbaka.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-13 23:02:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party