Lagbanner
Tare: ”Målet är att utmana om scudetton inom 2-3 år”

Tare: ”Målet är att utmana om scudetton inom 2-3 år”

Sportchefen Igli Tare har intervjuats i albansk media angående sin karriär och Lazio.

Det första målet: “ Jag kommer ihåg det mycket väl, jag var mycket ung. Bara femton år och hade möjligheten att spela I den albanska högstaligan med Partizan Tirana och under min debutsäsong lyckades jag göra mål.”

Det viktigaste målet: ”Varje mål har sin betydelse. Men det mål jag gjorde mot Tyskland 1997 är det vackraste och det svåraste jag har gjort.” Sammandrag från matchen: http://www.youtube.com/watch?v=YMTRtwtyW_M

Rollen som sportchef: ”Jag hade inte förväntat mig det förtroende som jag har fått av president Lotito att välja mig för att leda en sådan viktig klubb. Att vara en del av denna klubb fyller mig med stolthet. Det är en tillfredsställelse som jag delar med det albanska folket.”

Den viktigaste och svåraste värvningen samt den stora missen: ”I termer av prestige  är Klose den viktigaste värvningen. Den svåraste var Hernanes, där vi lyckades efter sju dagar av tuffa förhandlingar. Den största missen var dock Keisuke Honda. Vi var nära, men i sista stund vände allt.”

Mål för framtiden: ”I den närmaste framtiden är målet att kämpa för en plats i Champions League. Lazio är en klubb med en stor tradition, men vi har varit tvungna att genomgå en period av omställning som har varit komplicerad ur en finansiell synvinkel. Under de senaste tio åren har det gjorts ett utmärkt arbete för att nå dit vi är idag. Det stora målet är att utmana även om ligatitlen inom 2-3 år.”

Glädjen över primaveran: ”Vår primaver a har varit bäst i Italien de senaste åren. Vi har vunnit ligan, cupen och supercupen. Men det viktgaste är att vi fört upp minst elva spelare i A-laget. Ett utmärkt resultat, i framtiden kommer det vara en av styrkorna som vi kommer att arbeta ännu mer beslutsamt med.”

Lazios identitet: ”Jag är mycket nöjd med den väg som vi valde för ett halvår sedan, med ankomsten av vår nye tränare Stefano Pioli. Vi lade grunden för skapandet av en grupp som har en identitet, ett lag som, oavsett var de kommer, ger ett starkt intryck tack vare sitt dominanta sätt att spela. Och som ofta i den första fasen av projekt så var vi förmögna att göra det. Vi är ett lag som har rätt mix av erfarna spelare och ung talang. Spelare som Felipe Anderson, Keita, Onazi, Cataldi och Strakosha innebär en säkrad framtid framöver. Jag skulle bli väldigt glad om vi fick kröna den drömmen med att kvalificera oss för Champions League.”

***

Tare nämnde även under intervjun att han hoppades på att UEFA kommer att ändra sitt beslut gällande att Albanien fråntogs poäng efter den uppmärksammade matchen mot Serbien i höstas. Han kommenterade även det faktum att det nu finns ett kosovanskt landslag i fotboll med att han respekterar det, men egentligen tycker han att alla albaner borde representera Albanien.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-20 17:56:50
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party