Lagbanner
Tares toppar och floppar

Tares toppar och floppar

Vi tar en titt på sportchefen Igli Tares värvningar. Nu när det är bestämt att han stannar.

Anfallaren Igli Tare avslutade sin spelarkarriär i Lazio säsongen 2007/08. Totalt blev det 54 matcher och 4 mål. Han erbjöds en ledarroll i klubben och i april 2009 avslutade han sin utbildning i Coverciano och blev sedan sportchef i Lazio.

Tares kontrakt som sportchef var på väg att löpa ut nästa sommar, men under veckan blev det mer eller mindre klart att Lotito förlänger avtalet fram till 2018. Tare har emellanåt fått ros och änmer ris för sina värvningar. Låt oss då titta på vad Tare har gjort bra och mindre bra under sin tid som sportchef (ingen inbördes ordning):

TOPPAR

Giuseppe Biava
Var stundtals bra i Palermo och Genoa, men i Lazio var han en gigant. Tillsammas med Dias växte de ut till ett av hela ligans bästa mittbackspar. Inte den mest fysiske mittbacken, men stod rätt och fick oftast in en tå.

Miroslav Klose
Tare lyckades gratis knipa åt sig en världsmästare som har visat sig vara viktig både i målprotokollet och utanför planen. En legend på alla sätt och vis. Även om karriären nu dalar.

Stefan de Vrij
Besvikelsen över Astori-såpan hade knappt lagt sig när Tare lyckades värva de Vrij inför många av Europas storklubbar efter ett lyckat VM för Holland. Hans betydelse för Lazio kan inte nog understrykas och ingen sörjer väl Astori idag.

Antonio Candreva
Candreva anslöt på lån med köpoption om delägarskap som enda värving i vinterfönstret. Spelaren hade varit runt utan att lyckas. Värvningen blev dock en fullträff och ”Romuletto” har på gott och ont blivit en symbol för Lazio.

Keita Baldé
Tare utnyttjade ett bråk i Barcelona och knep åt sig en av Serie A:s nu mest spännande talanger. ”Meravilla” var ett  köp som räcker in i framtiden.

Hernanes
”Il Profeta” voltade sig in i lazialis hjärtan lika fort som han hoppade bort i Inter. Lazio fick sedan bra betalt för en stjärna på väg neråt efter att ha varit en nyckelspelare i Lazio. 

André Dias
Kom till ett krisande Lazio lett av Davide Ballardini. Tog genast en plats i mittförsvaret och visade direkt sin klass trots att han var till åren kommen och aldrig hade spelat utanför Brasiliens gränser.

Senad Lulic
Man kan säga vad man vill om hans teknik eller spelstil, men mannen som gav oss finalen är värd att vara med på den här listan. Är annars en karaktärsspelare med enorm löpkapacitet som är viktig för alla lag.

Federico Marchetti
Tare hittade en utfryst Marchetti i Cagliari och slog till när det var rea. Marchetti har sedan växt ut till en bandiera i laget och är en av få som stått med fanan i topp på sistone.

Sergio Floccari
Ett Lazio i kris var i behov av mål och Floccari stod för dem som räddade säsongen. En karaktär som även stod för bra stämning i laget.

Lucas Biglia
Det var många klubbar då som nu som var ute efter Biglia när det stod klart att han ville flytta vidare efter tiden i Anderlecht. Det var Tare som drog det längsta strået och Biglias betydelse och påverkan på Lazio går inte att underskatta.

Etrit Berisha
Tare värvade den tidigare Kalmar FF-målvakten och fick en landslagsman för ett vrakpris. Ett tryggt målvaktsalternativ i Lazio bakom Marchetti.

Marco Parolo
Parolos karriär stod något och stampade när Tare knackade på i ett krisande Parma. Marco hade sedan något av en succésäsong i fjol, även om det har gått tyngre nu liksom för hela laget.  

Dusan Basta
Tare knöt förra sommaren till sig kanske en av Serie A:s bästa ytterbackar de senaste säsongerna. Basta har inte gjort någon laziale besviken.

FLOPPAR

Mauro Zárate
Inte sett till sin debutsäsong på lån, men när väl Lazio köpte loss honom från kontraktet hos Al-Sadd för stora pengar förvandlades ”Zárate Kid” till just en barnunge som krånglade sig ur Lazio. Förhoppningsvis får Lazio tillbaka en del av
investeringen i samband med skadeståndet från argentinaren.

Maurício
Inga kommentarer behövs.

Giuseppe Sculli
Lazio kunde inte göra sig av med värdelöse Sculli som glatt satt av sitt kontrakt och som inte dolde det heller. Han gick öppet ut och sade att han vari Lazio för pengarna och att han höll på Genoa i deras match mot Lazio, hans arbetsgivare.

Djibril Cissé
Yrvädret Cissé kom in med fräck stil och attityd till Lazio, men kunde inte omsätta det I spelet och försvann redan efter ett halvår I Rom.

Lorik Cana
Kom som en del I Muslera-affären från Galatasaray. Visade mycket hjärta, men inte så mycket mer.

Ederson
Glasliraren som troligen tjänat mest pengar per spelad match. Lazio bröt i somras kontraktet efter en mardröm för Lazios läkarteam.

Javier Garrido
Lazio skulle ersätta Aleksandar Kolarov som hade gått för en stor pengabunt. Problemet? Att man tog in den kroniskt skadade vänsterbacken från samma klubb.

Marius Stankevicius
Tare ringde sin gamle vän och lagkamrat från tiden i Brescia. Det borde ha tutat upptaget.

Julio Cruz
”Trädgårdsmästaren” borde kanske ha gått i pension innan han kom till Lazio. Han fick dock chans att skörda ytterligare lön i Lazio.

Eliseu
Yttern försvann efter bara ett halvår i klubben och har haft en okej karriär efter det.

Michael Ciani
Ciani nickade oss vidare mot cupfinalen mot Siena, men ägnade sig annars åt ett klumpigt och hårresande försvarsspel. Stötbrytte som ett hangarfartyg.

Louis Saha
Den erfarne anfallaren Saha skulle råda bot på Kloses frånvaro. Det blev sex framträdanden på totalt 125 minuter, noll mål och Stefano Mauris cupmedalj. Plus dock för hans bidrag i omklädningsrummet.

Helder Postiga
Portugisen kostade Lazio 100 000 euro/match. Problemet var att han har bara mäktade med fem framträdanden på totalt 135 minuter. Do the math.

Brayan Perea
Tare ska ha jämfört ”Coco”  med Cavani. Det är en bit dit från avbytarbänken i ett bottengång i Ligue 1.

Emiliano Alfaro
Existerar han ens?

***
Floppspelare som Pereirinha, Kakuta, Hitzlsperger och Novaretti faller bort från listan då de var förhållandevis billiga för Lazio. Konko är svårplacerad på listan utifrån sin skadehistorik, men han har ändå varit en någorlunda bra spelare i Lazio. Albano Bizzarri bör kanske även nämnas som en gratisspelare som gjorde det bra utifrån sina förutsättningar. Han visar iallafall nu i Chievo att han är en bra målvakt som har frustrerat Lazio på senare tid.

Igli Tare har annars en tuff uppgift framför sig i vinter när han behöver förstärka backsidan och ersätta den långtidsskadade de Vrij med en minimal budget till sitt förfogande. Frågan är om vi får en ny notering i endera sidan av listan?
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-11-28 10:52:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party