Be-Ge Hockey Center, 2020-10-27 19:00

Oskarshamn - Frölunda
3 - 2

Torino Lazio: 0-2 Blöt seger i Torino!

Efter den spektakulära vinsten mot Fiorentina på hemmaplan förra veckan åkte Lazio till Torino för att försöka ta hem den femte segern i rad. Och nog blev det en vinst i regnet!

*Undertecknad kunde tyvärr inte se på matchen pga jobb så det kommer att bli en något annorlunda rapport.

Primo Tempo

Lazio startade första halvlek som vi är nu vana vid, med hög press och med fint passnigspel. Lazio hade mer bollinnehåv men lyckades inte med att skapa några riktiga farliga chanser. Torino å andra sidan försvarade sig och försökte att ställa till problem i Lazios försvar genom kontringar. Den första riktiga chansen för Lazio kom i den 19:e minuten när Radu slog en fin boll till Parolo som sköt på första stolpen med vänsterfoten, men Padelli gjorde en fin parad. Torinos svar kom inte förran mitten av första halvleken, när G.Silva från vänstra kanten slog ett inlägg till Amauri son nickade bollen men som hittade Marchetti på vägen.

Secondo Tempo

Andra halvleken börjar med Piolis två byten. In Onazi och Keita för Cataldi och Mauri. Ett byte som bevisade att tränaren verkligen ville vinna matchen. Spanjoren fick en guld-chans strax innan den 20:e minuten när Lazio vinner bollen på egen planhalva och kontrar med Felipe Anderson som passar Keita. Balde dribblar Maksimovic och skjuter i mål men Padelli lyckas rädda. Efter knappt 10 minuter kom Lazios mål. Anderson tar bollen strax inom Torinos planhalva och efter att ha sprungit förbi Torinos mittbackspar sätter han fint in bollen på vänstra stolpen. 0-1! Nu börjar Torino spela medan Lazio försöker kontra med de vassa anfallarna Anderson och Keita. När en kvart återstår av halvleken startar Klose en kontring på ett suveränt sätt och passar till Anderson som bara mpste göra mål. 0-2! Inte så mycket händer efter det, men värt att notera är att Ederson får spela 10 minuter efter att ha varit skadad länge.

Altri risultati

Bra omgång hittils. Napoli förlorade igår mot Verona 2-0 och Inter spelade bara oavgjort mot Cesena i Milano. Fiorentina spelade samtidigt som Lazio mot Milan. Milan ledde matchen 0-1 ända tills det bara är 10 minuter kvar. Fiorentina lyckas till och med vända matchen till 2-1. Roma spelar snart mot Sampdoria. Det innebär att Lazio nu är ensam trea och att Napoli ligger 3 poäng bakom. Fortfarande 4 poäng mellan Lazio och Fiorentina.