Lagbanner
2020-06-30 19:30

Torino - Lazio
1 - 2

Torino - Lazio 1-2: Lazio vände på steken, igen!
Parolo klantade sig vid Torinos straff men tog revansch genom att trycka in segermålet...

Torino - Lazio 1-2: Lazio vände på steken, igen!

Återigen en stark vändning av Lazio som nu verkar ha hittat tillbaka till det man höll på att utveckla under säsongen.

Maken till snöplig inledning får man ändå leta efter - inför matchen så stod inte mindre än 5 spelare på listan som blir avstängda en match vid ett gult kort. Givetvis så blev det dramatik direkt och givetvis var det lagets skyttekung Ciro Immobile som fick syna det första gula kortet efter att också orsakat en straff.

Andrea Belotti klev fram och skickade Tomas Strakosha åt fel håll och vips så hade Torino, likt Fiorentina i lördags, ledningen med 1-0. En stund senare blev även Felipe Caicedo varnad för en tröjdragning och nu stod det klart att båda anfallarna missar helgens möte med Milan.

Efter att chocken lagt sig så började Lazio sakta men säkert ta kontroll över matchen. Det började rent av dofta vändning över den här matchen också. Det man glömmer när man följer sitt lag så extremt är ofta att motståndarna också kan bli trötta (Bortsett från Atalanta) och det var precis vad som inträffade här. Torino såg ut som elva riktiga slöfockar efter ett tag. Ciro Immobile hade flera fina lägen som han brände, ett av dessa avsluten touchade ribban.

Lazio såg avslappnade ut och kontrollerade matchen. Man såg ut som Juventus gjort under dom senaste säsongerna när dem mött sämre lag. Det var ingen stress eller desperation som smög sig på, utan man spelade tålmodigt och med bit efter bit plockade man isär Torinos i början ganska solida lagbygge.

Lite magi av Luis Alberto ledde till en frispelning av Immobile som kvitterade med vänsterfoten och vid det här laget var det bara Lazio i matchen.

Ledningsmålet skickade Parolo in och det var först nu som nerverna började komma. Visst är det konstigt att man kan vara lugn och avslappnad med vetskapen om att Lazio kommer vända, men när man väl gjort det så blir det som att gamla synder gör sig påminda. Jag tänker främst på förra säsongen och på matchen mot Sampdoria men även flera - där laget tappade resultat i det absoluta slutskedet på rena dumheter.

Så blev det inte nu och avslutningen blev ganska odramatisk ändå. Som många påpekade och gav beröm för, så firade inte Laziospelarna, man fokuserade direkt - vad det såg ut som - på nästa match mot Milan.

En match där vi kommer få klara oss utan både Caicedo och Immobile. Nu gäller det för Joaquin Correa att kliva fram och ge dom tröga försvararna i Milan en riktig huvudvärk.

Men nu gör vi samma sak som laget, vi gläds åt den här vinsten lite försiktigt och lägger fokus på lördag.   

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-06-30 23:39:34
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party