Lagbanner
Transferrykten som skall summeras
Är tanken att Cutrone ska ersätta Ciro Immobile i sommar?

Transferrykten som skall summeras

Sakta men säkert lider det mot vår och sedan sommar. Lazio innehar många guldklimpar i laget och ett flertal ryktas bort. Här är en liten sammanställning om vad det snackats om på slutet.

Real Madrid har haft en katastrofal säsong, så pass katastrofal att man redan hunnit avverka två tränare och hämtat tillbaka Zinedine Zidane för att styra upp saker och ting. Det började också bra för Zidane i sin andra sejour i klubben när marängerna avfärdade Celta Vigo i helgen med både Isco och Marcelo tillbaka i startelvan.
   Sedan fransmannen kom tillbaka har pressen rapporterat om att han kom tillbaka med ett tydligt krav: Att få kontroll över klubbens transfermarknad. Det ena ledde till det andra och helt plötsligt så rapporterades det från flera håll att Zidane väldigt gärna ser Lazios Sergej Milinkovic-Savic i laget nästa säsong. Spansk press spekulerar i att ett bud i trakterna kring €90 miljoner är fullt tänkbart till sommaren.
   Jag tror knappast att Sergej - om det skulle stämma - skulle tacka nej till en sådan chans. Jämte detta ryktas även Romas Zaniolo vara av intresse. Med tanke på att både Modric och Kroos inte direkt blir yngre så skulle nog Sergej kunna passa bra in på deras mittfält i många år framöver.

Ett annat rykte som spridit sig som en löpeld med bitter smak i munnen är det om Ciro Immobile till Napoli. Man brukar ju säga att ”ingen rök utan eld” och det börjar bli lite väl mycket snack om detta nu. Carlo Ancelotti sägs vara väldigt sugen på att få träna italienaren nästa säsong och det senast rapporterade är att De Laurentis kan komma att erbjuda sin ”vän” Lotito runt €60 miljoner för att säkra upp Neapelsonen inför nästa säsong.
   Dessa två presidenter har dock en ganska skev relation och är aldrig sena med att håna varandra öppet i media. Men man ska nog inte dra några snabba slutsatser på grund av det, båda dessa herrar är sluga affärsmän som kan skilja på affärer och personliga vendettor.

Det som gör att den här affären på något vis känns realistisk är att Lazio på senare tid börjat kopplas ihop med milanesen Patrick Cutrone - som är allt annat än nöjd över sin situation uppe i Milano. Det förefaller helt orealistiskt att Lazio skulle ha något att erbjuda den italienska U-21 spelaren om Immobile skulle vara kvar i klubben. Hans situation skulle då bli densamma som i Milan, fast då i Lazio.
   Ciro Immobile själv har ju också via sin far gått ut och sagt att han skulle ha mycket svårt att säga nej om ett erbjudande kom från Napoli.

Som vi skrev redan förra veckan så fanns indikationer på att Lazio vill ta in Genoas Darko Lazovic på en free transfer när dennas kontrakt löper ut i sommar. Detta rykte har nu accelererat och det sägs att Lazio redan har erbjudit serben ett kontrakt värt €900 000 per säsong.
   Brassen Romulo ryktas få göra den omvända resan tillbaka till Genoa.
Personligen förstår jag inte vad Lazio ska med Lazovic till? Jag förstår tanken med att ledningen tror att man ”fyndar” en duglig Serie A spelare men vore det inte mer värt att banta ner truppen och lägga pengarna på kvalité som faktiskt kan ta klubben till en lite högre nivå, för jag menar, med all respekt för Lazovic så kommer han inte att göra det. Det tror jag dom allra flesta är överens om.


Jag har en känsla av att vi står inför en vild sommar, med eller utan Champions Leaguespel till höst.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-18 18:20:55
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party