Lagbanner
2020-07-15 21:45

Udinese - Lazio
0 - 0

Udinese - Lazio 0-0: Ett sömnpiller till match

Udinese - Lazio 0-0: Ett sömnpiller till match

?Återigen fick vi se ett intetsägande Lazio som med nöd och näppe lyckades hålla ut för att ta med sig 1 poäng hem till Rom.

Det var sannerligen ingen stor tillställning vi bjöds på igår kväll. Lazio startade visserligen matchen ganska bra, om man jämför med matcherna på slutet och tog kommando över matchen ganska tidigt. Man hade dock fortfarande svårt att skapa några riktigt fina lägen och i stort sett dom enda anfallsvapnen just nu stavas Luis Alberto eller Manuel Lazzari. Så kan det naturligtvis inte fortsätta.

Efter ett tag började Lazio återigen visa sig från sin sämsta sida, med en sorts seg fotboll som inte kan kännas igen mot det Lazio vi sett tidigare under säsongen. Man kan beskriva det som att alla spelare i stort sett går runt, eller lunkar och väntar på att medspelaren ska göra något. Men det blir inget av någonting, för alla står still. Det är totalt noll rörelse och Udinese kan försvara sig utan några som helst problem.

Udinese är skarpare i sina kontringar och attacker. Det är egentligen bara Tomas Strakosha och målramen som står mellan resultatet som det nu blev, eller en fjärde raka förlust. Albanen räddade ett friläge efter det att Lazio återigen slarvat i kritiska moment och duktige Rodrigo De Pauls skott i slutsekunderna rammade stolpen.

Lazio ser helt slutkörda och omotiverade ut. Många argumenterar för att Simone Inzaghi inte har roterat laget och man får ha viss förståelse för det. Dom som argumenterar emot att t.ex. kasta in spelare som Djavan Anderson, Bobby Adekanye eller andra reserver eller juniorer har ofta som argument att dessa på sin höjd håller Serie B klass och att det inte skulle göra någon skillnad för Lazio, snarare att det skulle bli sämre.

Jag kan inte hålla med i dom argumenten och anser att pigga spelare, som nu inte har 5-6 matcher i benen efter 2-3 veckor skulle bidra mer än t.ex. en slutkörd Parolo, Sergej eller Caicedo. Just dom här matcherna som spelas i den här konstiga tiden avgörs ofta av vilka som har mest ork och energi. Något som Lazio visat sig vara bland dom sämsta på. Att man har 5 byten utnyttjas inte heller på ett bra sätt. Inzaghi måste våga chansa och slänga in ungdomar eller sådana som har energi och ork tidigare i matcherna, oavsett deras kvalité. För när allt kommer omkring så agerar Lazio som ett förbannat Serie B gäng just nu iallafall.

Jag tyckte mig se en förbättring när Djavan och Adekanye byttes in som offensiva alternativ - dom orkade i vart fall röra på sig - vilket man inte kunde säga om Lazzari, Immobile och Caicedo under sluttampen av matchen.

I den uppochnedvända världen och i synnerhet Serie A så får vi vara nöjda med att komma undan med blotta förskräckelsen från Udinese igår, hur jäkla dumt det än låter. I veckan väntar Juventus och jag hyser inga större förhoppningar om att Lazio kommer säkra Champions League platsen uppe i Turin.

Den stora frågan jag ställer mig, fortfarande, är hur detta laget skall kunna repa sig och samla krafter inför nästa säsong, utan en semester och försäsongsträning.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-16 10:08:29
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party