Lagbanner
2021-03-21 15:00

Udinese - Lazio
0 - 1

Udinese Lazio 0-1

Udinese Lazio 0-1

Trots en mindre underhållande match kunde vi med nittio minuter spelade konstatera att Lazio ännu en gång tog tre poäng.

Matchen i korthet
Lazio öppnade som vanligt matchen starkast. Tidigt tog sig Luis Alberto upp på offensiv planhalva följd av Wallace i motståndardefensiven. Efter en dragning valde han att avlossa ett skott som Musso gav retur på, till en anstormande Immobile som jagade sitt första mål för att bryta måltorkan. Immobile och Musso approcherade bollen ungefär samtidigt, men Immboile föll och under en kort sekvens framstod det som att Lazio kunnat få tilldömd straff. Istället verkade Musso mer skadad, låg kvar längst och det hela slutade med en inspark. Tätt därpå fick Milinkovic-Savic en möjlighet på en av matchens många hörnor, men bollen kom att styra ut till ytterligare en fast situation. Lazio fortsatte att vara det klart spelförande laget och i trettiosjunde minuten fick laget utdelning. Milinkovic-Savic spelade en höjdboll, som nästintill såg ämnad för Luis Alberto, in mot straffområdet som landade vid Marusic fötter. Efter två dragningar in i straffområdet fick han ett perfekt avslutningsläge och förvaltade situationen på ett perfekt sätt, med ett otagbart höjdskott mot högra krysset. 1-0. Strax innan halvtidsvilan fick däremot Udinese en möjlighet att reducera efter att Stryger Larsen blivit frispelad. Reina räddar bokstavligt talat situationen, men skriker därefter med all rätt mot sina mittbackar som verkar vilja allt än att möta honom med blicken.

Som vanligt innebar andra halvlek en spelförsämring och Udinese kom att leta sig långsamt in i matchen. Rodrigo De Paul lekte stundtals med diverse Lazio-spelare, inte ens Acerbi kunde få ordning på honom. Det var också De Paul som skapade matchens nästa farliga möjlighet, som han skapade ur tomma intet. Genom ett explosivt skott fick han till en stolpträff och träffade tack och lov inte mål. Till slst såg däremot Immobile ut att få göra det där målet. Efter att Luis Alberto hitta honom med en perfekt pass, fick Immobile med bollen i steget, kunde dra Udinese-försvararen och avslossa ett skott på mål, som studsade på retur och erbjöd ytterligare en chans som Immobile tyvärr sköt stolpe-ut. Resultatet höll i sig matchen ut och Lazio kunde, trots allt, plocka hem en vinst.

Analys
Trots en mindre underhållande match kunde vi med nittio minuter spelade konstatera att Lazio avslossat fyra fler skott, dubbelt så många på mål och totalt haft elva hörnor. Därför kändes tre poäng inget annat än rättvist. Faktum är att Lazio kunnat vinna matchen med en tvåmålsmarginal. Skillnaden från tidigare är att Immobile just nu inte är vän med bollen. Det är inte ovanligt att anfallare hamnar i sämre perioder, men mindre vanligt för Immobile som under de senaste åren skämt bort oss fans match efter match. Det finns dock en förklaring till detta som på senare tid blivit märbar - sämre fungerande samspel med Luis Alberto. För mig är det oklart om Luis Alberto instruerats att oftare gå på eget avslut eller om Immobile börjat ta sämre besult, men jag skulle faktiskt gissa på det första. Under några av höstens sämsta matcher, sett ur ett Lazio-perspektiv, var det märkbart att det ibland gick att stänga matcher genom att stänga Immobile. Vem skulle annars göra mål? Att skapa en tydligare målgörare i Luis Alberto ger Lazio en ytterligare offensiv dimension, inte minst eftersom målgörandet främst varit Immobiles uppgift, även om han denna säsongen fått sällskap av en allt oftare skadedrabbad Caicedo. 

Betyg
Reina - 7
Stod för avgörande räddningar och kommunicerar starkt med försvaret som vaknar till med Reina i mål.

Patric - 6.5
Såklart närmaste mittbacken när Stryger-Larsen får Udineses farligaste målchans. Står idag för ett fint passningsspel, vilket räddar upp betyget. Fårgan är dock om han ändå inte är bäste ersättaren till Luiz Felipe, vilket säger mycket om övriga mittbackars odugliget.

Acerbi - 7
Klassmittbacken kan avväpna vem som helst. Det är väldigt förståeligt varför Inzaghi vill ha Acerbi i centralt. Han är så mycket mer än en bollvinnare - denna ledare, dirigent och general

Radu - 7,5
Radu tangerade igår Favallis rekord, som av allt att döma kommer att slås. En legendar. Ibland har jag kunnat underskatta Radu, letat efter brister och inte minst påpekat hans långsamhet. Efter hans frånvaro kan man inte annat än att konstatera att han är och alltid har varit oerhört värdefull för Lazio. Snälla håll dig skadefri!

Lazzari - 6,5
Med ett skadat finger strök Lazzari upp och ner för kanten, men fick inte mycket uträttat idag. Helt klart godkänt, men ibland kan jag störa mig på hans svaga inlägg.

Milinkovic-Savic - 7.5
Klasspelaren som tillsammans med Acerbi varit Lazios bästa spelare för säsongen. Har knappt en dålig match och är så viktig för spelets alla faser, oavsett om det rör försvar, omställning eller anfall. Står för matchens assist - och om den bollen verkligen var ämnad för Marusic var det sån milimiterprecision att jag inte vet vad.

Leiva - 6,5
Godkänt, men inte mycket mer. Detta är verkligen en position som jag tycker att Lazio ska värva in en klasspelare på till sommaren. Om Torino åker ut kanske man kan drömma om Mandragora?

Luis Alberto - 7
Mannen som sällan får spela en hel match och som ser lika förnärmad varje gång han blir utbytt är likväl där match efter match, skapar chanser, drar motståndarspelare och går på avslut. Jag skulle önska att Immobile och Alberto kunde hitta tillbaka till varandra, det behövs.

Marusic - 8.0
Ytterligare en av Lazios med jämne spelare denna säsong. I vad som var tänkt att vara en temporär lösning har Marusic överbevisat alla på sin vänsterkant. Nästan så att jag hoppas att han får stanna kvar där och konkurrera, om Lulic lämnar... 

Immobile - 6,5
Bollen vill fortsatt inte hitta mål, men han skapar trots allt chanser och var idag inte långt från att bli tvåmålsskytt.

Muriqi - 6.0
Killen har en bra bit kvar till att hitta sin roll i Lazio. Dålig bollmottagning, usel positionering och en nästintill rädsla inför avslut. Jag hoppas verkligen att han hittar rätt längs med vägen!






 

Michael Norberg Tot2021-03-22 20:05:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party