Dacia Arena, 2022-02-20 20:45

Udinese - Lazio
1 - 1

Udinese Lazio 1-1

Att kvällens bortamatch slutade 1-1 berodde inte minst på en uddlös offensiv. Men hoppet lever än.

Matchen i korthet
En katastrofal inledning var ett faktum redan efter fem minuter då Udinese tog ledningen. Hemmalaget hade faktiskt kunnat stänga matchen under den första halvtimmen om de bara varit vassare framför mål. Det skulle dröja ungefär så länge för Lazio att vakna och kvitteringen var ett faktum strax innan halvtid, efter att Felipe Anderson var framme efter att bollen hamnat vid brassens fötter vid en fast situation.

I andra halvlek var Lazio förande i spelet, men mot ett hårt arbetande Udinese. Jovane Cabral stod för en godkänd insats, men Immobile var märkbart saknad. Mot slutskedet av matchen försökte Lazio att kontra mot ett anfallande Udinese, men tröttheten från de offensiva spelarna var märkbar. Matchen slutade precis som det, mot slutet, kändes att den skulle sluta: 1-1.

Analys
Stora delar av spelet var ikväll egentligen ganska bra. Men att analysera Lazio 2021/2022 är ungefär som att vara en papegoja: Det är att upprepa att klubbens absolut största akilleshäl är truppens tunnhet. Med 60% bollinnehav, nästan 200 fler passningar  än Udinese och ett gäng patenterade offsidefällor går det inte att klaga enormt mycket på defensiven, inte heller mittfältet. Med Immobile på skadelistan står laget dock helt utan udd. Utan Immobile var kvällens Lazio upp och nervända huset, med en (med untantag från matchinledningen) hyfsat stabil defensiv och en relativt uddlös offensiv. Ironiskt nog gjorde Muriqi ikväll mål för Mallorca, där han under fåtalet matcher väl gjort fler poäng matcher än under hela sin tid i Lazio.

Att blicka framåt blir därför att hoppas: hoppas på att Immobile håller sig frisk, hoppas att klubben håller sig kvar i toppstriden och hoppas att detta blir en väckarklocka för presidenten. För det är ett vansinne att kasta ut en så tunn trupp under en hel säsong och tro att det ska flyga. Men att hoppet är det sista som lämnar människan – det vet vi Laziali.