Lagbanner
Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition
Fansen vill in på Formello, och det är nu

Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition

I den här artikeln kommer ett sammandrag om vad det surrats om kring Lazio under den här veckan.


Tiziano Crudeli är en journalist och tillika Milanfan. Han påstår att Claudio Lotito har träffat Elliot Management efter 0-0 matchen mot Milan i Coppa Italia semifinalen. Lotito ska ha förklarat för representanterna för Elliot att han behöver ett lån på mellan €300-400 miljoner för byggandet av Lazios nya stadium. Detta låter väl inte så dåligt? Men vänta bara, journalisten påstår att Lazios president ska vara villig att skicka Sergej Milinkovic-Savic till Milanoklubben och slippa amortera av någonstans i trakterna av €100-120 miljoner på ett eventuellt lån. Detta rykte ska nog tas med en nypa salt.

Jordan Lukakus status är fortsatt konstig i Lazio. Är han skadad? Är han utfryst? Vad hände med övergången i januari? Varför kollapsade den i sista stund? Frågorna är många, men på Twitter hyllar han Mario Balotelli som live-streamade sitt målfirande för Marseille i helgen med smilys och klappande händer. 

Ciro Immobile berättade efter matchen att han tillägnade sitt mål i derbyt till sin Jessica som är gravid och väntar parets tredje barn. Sedan tidigare har dom två döttrar men nu meddelar anfallaren att det är en pojke på väg. 

Efter matchen mot Roma belönades framförallt Joaquin Correa och Felipe Caicedo med höga betyg av dom italienska tidningarna. Il Messaggero gav Correa en 8:a i betyg för insatsen i derbyt. Vår panter fick av andra tidningar lika högt betyg som argentinaren (7.5). La Republica utsåg Fazio till Romas sämsta spelare med det inte allt för smickrande betyget 3.5.

Francesco Totti tog till Instagram inför derbyt och la ut en bild på sig själv när han till synes just gjort ett mål och pekar mot någon på läktaren, följt av orden:
   -  Jag vill se er så här ikväll, kom igen nu killar, jag är alltid med er!
Kanske fick Romaspelarna prestationsångest eller började leta Totti på planen till följd av hans uttalanden på Instagram?

Skadeläget har varit en börda för Lazio på slutet men nu har det börjat lätta, vem vet kanske pga exorcisten som Claudio Lotito hämtade till Formello? Bastos ser ut att vara i ett strålande slag, Luiz Felipe rapporteras snart vara tillbaka, Luis Alberto spelade ju som sitt gamla jag i derbyt och Immobile fick en välbehövlig paus från att spela 90-minuter. Kvar på den officiella skadelistan är Wallace, Lukaku och Berisha även om Wallace kanske hinner bli klar till matchen mot Fiorentina i helgen. 

Salzburgs höger-springare Lainer var enligt rykten ett hett byte för Lazio i somras. Spelaren fick frågan igår om vi kan förvänta oss att få se honom i Italien i framtiden? Svaret blev undan-flyktigt i stil med att det är inget han fokuserar på.

Lazio har dom senaste dagarna blivit nedringda och bombade av meddelanden på sociala medier om att man ska öppna träningarna så att fansen kan komma dit och hylla laget. Enligt uppgifter så överväger man att öppna upp portarna i vart fall en dag den här veckan för att fansen skall få möjlighet att hylla sina hjältar. Frågan är då hur alla ska få plats?
 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-05 11:43:33
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party