Lagbanner
Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition
Immobile fick inte näta mot Finland heller

Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition

Här sammanfattas veckan som har gått med lite smått och gott gällande Lazio.

En del spelare i truppen har som bekant befunnit sig med sina respektive landslag under helgen. Thomas Strakosha missade dock sitt flyg när han skulle ansluta till Albaniens landslagstrupp. Varför? Jo enligt uppgifter så berodde det på den inte allt för roliga trafiken i Rom. Han blev sedermera informerad om att han ej behövde bemöda sig med att ansluta till truppen på grund av detta. Är det inte en fax-maskin så är det trafiken, Lazio och Rom i ett nötskal eller vad säger ni?

Ciro Immobile startade för Italien i deras match mot Finland. Tyvärr så lossnade inte målskyttet för vår bomber den här matchen heller. Dock så noterades Immobile för en assist till juvetalangen Kean som istället stal rubrikerna.

Föredetta Laziotränaren Marcelo Bielsa är ett av namnen som kopplas ihop med den lediga tjänsten som tränare, som vår kära lillebror har annonserat ut till sommaren. Enligt mig skulle det vara episkt. 

Simone Inzaghi har träffat ett pressuppbåd och deklarerat att Lazio ska göra allt i sin makt för att avsluta säsongen på topp samtidigt som han blev väldigt personlig med reportrarna och berättade om bland annat sina föräldras förväntningar i skolan och svårigheterna med att gå från primavera-tränare till A-laget. Han passade även på att tacka Claudio Lotito för att han gav honom chansen att träna på den högsta nivån. 

Förra sommaren kopplades Thomas Strakosha ihop med bland annat Dortmund och Liverpool. Nu kommer uppgifter om att Tottenham har lagt ett formellt förslag på Claudio Lotitos bord, och på det förslaget ska det enligt uppgifter stått €30 miljoner. Tydligen så ska Lazios president viftat bort detta och gett ett motförslag på runt €45 miljoner för den albanska målvakten. 

Inter på Guiseppe Meazza är Lazios nästa motståndare. Efter derbysegern förra omgången så har nog dom svart/blå från Milano fått lite vind i seglen efter kräftgången och Icardi-soppan. Tydligen så rapporterades det om att Mauro Icardi kanske skulle komma att starta mot Lazio redan i helgen. Det hela är dock oklart men Lazio kommer nog ställas mot både Keita Balde och Stefan De Vrij. Har vi riktigt tur kanske Spaletti även byter in Candreva som avlossar några missiler, ut ur själva arenan. 

Liverpoools 20-årige Bobby Adekanye sägs nu vara överens med Lazio om en övergång till sommaren. Detta har dragits i långbänk nu under vintern och kanske är det dags för en bekräftelse snart?

Lazio uppges nu vilja göra sig av med mittbacken Wallace och skall ha fört samtal med dennes agent Jorge Mendes. Agenten ska även ha erbjudit sig att hitta en ersättare till Lazio och man kan ju snabbt dra slutsatsen att Mendes har några spelare i sitt stall. Hans långa tentackler har sedan ett tag nu - börjat slingra sig runt Lazio i och med värvningarna av Pedro Neto, Bruno Jordao och försäljningen av Keita Balde Diao. Vågar man hoppas på ett lyckligt slut? 



 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-26 15:45:44
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party