Lagbanner
Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition
Skulle kanske ha tagit dom där €160 miljonerna?

Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition

Lazionyheter i notisform från veckan som gått.

Lazios president Claudio Lotito har återigen fått frågan om det påstådda budet på runt €160 miljoner på Sergej Milinkovic-Savic som han uppgav sig tackat nej till under sommaren 2018. Han är en mästare på att skylla på andra när det kommer till hans egna beslut. 

Han inleder intervjun med att tala om att han är majoritetsägare i aktiebolaget Lazio och att han skrattar för sig själv - varje gång han hör eller läser att folk tycker han snålar på transfermarknaden. För att Lazio spenderar stora summor varje år påstår han vidare, balans och resultatrapport styrker detta.

Lotito ångrar inte heller att han tackade nej till monsterbudet, trots att det skulle varit en förmånlig affär rent ekonomiskt men han hade ju lovat Inzaghi att inte sälja. Och fotboll är inte bara affärer - han ville inte reta upp fansen genom att sälja Milinkovic heller, så han behöll honom dels för deras skull. 

Bara i dom här korta meningarna klär ju Lotito av sig naken, eller i vart fall så duschar han av sig allt ansvar för den uteblivna försäljningen. Det har ju inte undgått någon att Sergej inte presterat direkt på topp under den här säsongen, han är till och med mil bakom formen och prestationerna under fjolåret. Vem som helst förstår att serbens värde sjunkit som en sten i havet efter detta, allra mest förstår Lotito det. 

Om han nu vill sälja honom så kommer han tvingas acceptera bud på runt €50-60 som max - det är min gissning. Och när supportrarna då protesterar, aktieägarna blir besvikna och en annan okänd talang värvas in - så kan alltid Claudio Lotito svara med att: Det var ni som ville detta. Jag lovade Inzaghi samtidigt som jag tackade nej till budet för er supportrar. 

Visst var man glad som Laziosupporter när det sista transferfönstret hade bommat igen där i augusti. Visst var man lättad efter alla rykten om att Milan - av alla klubbar ryckte i serben. 
Men då pratades det om någon form av låneaffär där Lazio skulle få €30 miljoner direkt och Milan skulle betala en annan summa senare. Det nämndes aldrig något om €160m och hade supportrarna fått veta det, så hade nog dom flesta förstått att en försäljning var nödvändig. 

Hela soppan och Lotitos svävade utspel får mig faktiskt att betvivla att ett bud av den storleken ens kommit till Lazios kännedom. För hur oansvarigt skulle det inte vara om Lazio, som fortfarande amorterar av skulden efter Sergio Cragnottis skandaler under tidigt 2000-tal, inte tog chansen att i princip ställa hela ekonomin på rätsida med en enda försäljning? Fortsättning lär följa och Lotito försöker för fullt att måla upp alternativa syndabockar om Sergej skulle lämna i sommar för ett pris som inte alls motsvarar förväntningarna från t.ex. fansen. 

Ju närmare sommaren vi kommer, desto mer rykten kommer att börja florera. I veckan rapporterades det att flera italienska klubbar, däribland Lazio, är intresserade av att hämta hem Schalke 04 italienska högerspringare Davide Caligiuri. Den tyskfödde italienaren har gjort stor succé i Schalke under säsongens gång. Det som talar emot Lazio är väl att spelaren redan hunnit bli 31 år gammal och kan inte ses som någon långtidslösning. Sedan innan har det som bekant ryktats om bland annat SPAL:s Manuel Lazzari som just nu står på 9 assister i Serie A och har imponerat stort under säsongen. Lazio var även intresserade av fransmannen Kenny Lala i vintras. Man kan lätt dra slutsatsen att ledningen förstår att man inte kan luta sig mot en spelare som Adam Marusic på en sådan viktig plats som högermittfältaren/försvararen är i Lazio. 

Glädjande är också att en italiensk mittback i Davide Biraschi ryktas till Lazio. Den 24-årige italienaren har en prislapp på runt €7-8m enligt uppgifter i media och Tare sägs jobba på att ta honom till Lazio. Värt att nämna är att Armando Izzo i Torino också kostade runt €8 miljoner när han lämnade Genoa under förra sommaren för Torino. Där missade Lazio något trots fina relationer med Genoa. 

Joaquin Correa är kanske Lazios hetaste spelare för stunden. Både Napoli och Inter sägs följa argentinaren väldigt noggrant. Enligt en sajt nära Milanoklubben så skall Inters direktörer redan nu hört sig för med Correas agent. 

Iker Casillas drabbades av en hjärtinfarkt under onsdagsmorgonen på Portos träningsanläggning. Spanjoren fördes omedelbart till sjukhus där han opererades. Lazios Acerbi som själv vet hur det är att drabbas av mycket allvarliga sjukdomar skickade snabbt en hälsning till Iker på sociala medier. 

Lazio lyckades som bekant ta sig förbi sista hindret för ännu en Coppa Italia final genom att besegra Milan. Biljetterna släpptes i veckan och redan efter en dag så hade 7 000 biljetter av dom som var reserverade till Laziofans sålts. Atalantas fans hade under första dagen köpt 4 500 st. Det finns goda förhoppningar om att Stadio Olimpico kommer vara utsålt när matchen sparkas igång. 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-05-02 12:59:39
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party