Lagbanner
Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition
Hans hjärta är kluvet på mitten...

Veckans Hört & Hänt - Lazio Edition

Ett 10-års jubileum, transfernytt, ett hjärta delat i två och italiens svar på Kliché-Kjelle.

Efter den totalt ologiska matchen mot Sassuolo fick tränare Simone Inzaghi flera frågor på presskonferensen, bland annat om Ciro Immobile som varit kritiserad på slutet. Vår tränare svarade att han tyckte att italienaren gjorde en kanonmatch, vilket man med facit i hand, kanske kan hålla med lite om. Immobile gjorde 1-0 på straff för att senare i matchens absoluta slutskede servera lagkaptenen Senad Lulic ett öppet mål. Kanske formen är på väg tillbaka nu?

Lazios kommunikationschef Arturo Diaconale förklarade i en radiosändning att Lazios mål för den här säsongen är att kvalificera sig för Champions League och vinna Coppa Italia. Kan detta vara det närmaste ”Kliché Kjelle” från serien Solsidan vi kommer inom italiensk fotboll? Vad skulle annars målsättningen vara liksom?

Efter att Joaquin Correa säkrades till klubben i somras verkar Lazio törsta efter mer argentinskt. Nu ryktas man vara intresserade av en yngling vid namn Federico Matias Zaracho som i nuläget spelar med den argentinska klubben Racing. Argentinsk press rapporterar att den offensive mittfältaren, född så sent som 1998, har en utköpsklausul på hela €18 miljoner. Om Lazio ska göra ett köp av den storleken så måste denna argentinska pojke verkligen vara något extra, jag menar, för det priset får man ju nästan, bara nästan, två och en halv Durmisi (€7.5m).

Vi har ju tidigare skrivit om Liverpool yngligen Bobby Adekanye som sitter på ett utgående kontrakt i sommar. Italiensk media skriver nu att spelarens agent ska befinna sig i Rom. Kan Igli Tare redan nu faxa in ett kontrakt för unga Bobby?

Efter matchen mot Sassuolo svämmade Lazios officiella Facebook, Twitter och Instagram över av kommentarer som ifrågasatte att spelarna Patric och Marusic fick starta matchen efter deras allt annat än roliga insatser under matchen mot SPAL för en vecka sedan. Frågan är nu, kommer dessa två starta mot Milan i helgen?

Den tidigare Laziokaptenen Massimo Oddo har tillfrågats om matchen mot Milan i helgen. På en rak fråga: Lazio eller Milan? Kunde inte den forne högerbacken ge ett rakt svar utan inledde med att påpeka att frågan var konstigt ställd då hans hjärta är uppdelat i två delar, en ljusblå sida och en svart/röd. Oddo som valde nummer 30 när han lämnade Lazio för Milan, som en hyllning till 3-0 matchen mot Roma det året, kanske har en framtid inom politiken? I och med det klyftiga svaret.

Och vad vore den här artikelserien utan lite nostalgi? För exakt 10 år sedan ikväll, så stod det 7-1 på en viss resultattavla i Manchester. Extra roligt blir det att den 27 år yngre kusinen firade 10-års jubileum tidigt genom att förlora med, just det 1-7 mot Fiorentina tidigare i år. Från alla oss Laziosupportrar, grattis på 10-års jubileet.

I maj kommer ett möte hållas i Madrid, där det skall utredas om Champions League eventuellt kommer att spelas under helgerna istället för som nu, på tisdagar och onsdagar. Det skulle i så fall innebära att ligorna spelar sina matcher under veckodagarna istället. Vad tycker vi om det? 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-10 20:11:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party