Lagbanner
Vi är Lazio

Vi är Lazio

I dagarna blev det klart att Simone Inzaghi väljer att nobba Milan för en fortsättning i Lazio, trots att han erkänner att han hade fått klart mer betalt i den icke namngivna klubben från Italien. Som om inte det vore nog, ville Milan enligt källor då knyta till sig Lazios sportchef Igli Tare men även där gick man på pumpen…

På senare år har vi blivit vana med att spelare i vår klubb som presterar över medel, på ett eller annat sätt alltid slutar upp i en Milano-klubb. Listan kan göras lång eller vad sägs om Biglia, Hernanes eller Candreva? Kommer någon ihåg eller tänker på Stefan De Vrijs svekfulla flytt?

Tradition eller inte. Milanoklubbarna har i jämförelse med Lazio varit rena stormakter - finansiellt sett. Man har plockat det man velat från dom flesta klubbarna i Serie A och där har båda Romklubbarna varit inblandade. Det har känts som att varannan sommar är det Inter eller Milan som storsatsar och då är det bara hålla i hatten.

Det är snart 1 år sedan Leonardo - dåvarande sportchef i Milan, tänkte göra en liknande kupp med Lazios Sergej Milinkovic-Savic. Alltså, roffa åt sig honom under näsan på Laziosupportrarna som hjälplösa inget kunnat göra. Men den här gången stötte man på patrull, Lotito vägrade konstant att sälja serben för annat än vad han själv hade tänkt sig. Det spelade ingen roll att Leonardo erbjöd hisnande €40m för ett lån på ett år och en klumpsumma nästa år.

Nej, ett nej är ett nej. Kanske Claudio Lotito sa till den karismatiske brasilianaren.

Är det slut på plundringen av våra bästa spelare nu från Milanoklubbarna? Vad har Lotito, Tare och Inzaghi egentligen kommit överens om på dessa förhandlingar som varit parterna emellan? Simone Inzaghi pratade till mikrofonerna idag och sa bland annat att Claudio Lotito, Lazio President skrivit in en Scudetto klausul i tränarens nya kontrakt. Något som Inzaghi förklarade sig vara nöjd med. Han flikade in att han också tror på det.

Efter att Milan gjorde en frontalkrock i fallet Sergej Milinkovic-Savic och slickat sina sår under säsongens gång, så återkom dom alltså, fast besluta att rätta till detta, för vilka fan tror Lazio och Lotito att dom är? Vi skall ta deras tränare!

Simone Inzaghi mottog erbjudandet enligt källor väldigt nära Milan. Han reflekterade över det. Han uppskattade det. Låt oss vara överens om att det nog var ett bra erbjudande. Han tänkte på sin familj, på sin tid i Lazio, relationen med så många personer bakom kulisserna i själva klubben och givetvis sina barn, som han enligt egen utsago präntat in Laziomentaliteten i. Han tackade nej.

Milan lär inte ha blivit nöjda. Vi är ju för fan en storklubb, vi har vunnit Champions League sjuhundraelvagånger och kika på våra Serie A titlar samt vår publik och arena? Inzaghi, vad fan är det för fel på dig? Eller vet du vad, skit samma, vi ska ta er sportchef nu när klubben är på väg in i tuffare tider.

Det lät inte vänta på sig. Efter två raka misslyckanden så dök dom upp igen i mitt flöde. Den där rödsvarta klubben. Nu var det visst Igli Tare dom skulle ha. Kanske resonerade dom såhär på Milanello: -Kan vi inte värva Sergej, så tar vi bara sportchefen, han får fixa 10 talanger likt Felipe Anderson, Keita Balde, Sergej, Luiz Felipe, Strakosha och De Vrij. Snabbt nu, skriv ihop ett kontrakt till honom, jag vill inte att det drar ut på tiden, vi måste agera snabbt och beslutsamt nu.

You’re Unlucky
Precis som Inzaghi så mottog Igli Tare Milans erbjudande, återigen enligt samma källor nära Milan som i fallet Inzaghi. Nu bekräftade också sportchefen själv att han fått ett erbjudande på en direkt fråga. Han reflekterade över det. Han uppskattade det. Låt oss vara överens om att det nog var ett bra erbjudande. Han tänkte på sin familj, på sin tid i Lazio, relationen med så många personer bakom kulisserna i själva klubben och sedan kom han fram till att han tror på projektet Lazio och bestämde sig för att tacka nej. Så, är vi klara nu? Kan Milan hålla sig i Milano i fortsättningen och ge fan i våra spelare? Troligtvis inte men en signal är iallafall skickad och mottagen inför öppen ridå. Jag hoppas att Igli Tare, när han meddelade sitt beslut till representanterna för Milan yppade denna filmreplik som levererades av Al Pacino i Gudfadern.

-  Why Igli, how can you turn this down?

-  You’re unlucky!

Gör er beredda Milaneser, snart kommer vi för Romagnoli, medan allt ni kan göra är att se på och vinka av honom på Malpensa eller Linate. Vi är Lazio, inte längre ert varuhus.

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-06-08 21:15:24
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party