Lagbanner

Vinterfönstret 2018/19

Summering över dagarna som har gått av alla trovärdiga rykten

Rykten in:

Försvarare:

Davide Zappacosta, Chelsea:

3/1-2019: Formuläret både Lazio och Chelsea potentiellt kan komma överens om är ett korttidslån med en köpoption liggande mellan 10-12 miljoner euro.

5/1-2019: Zappacosta ska nu vara Lazios högsta prioritet detta fönster.

7/1-2019: De senaste rapporteringarna pekar mot att vidareköpsklausulen i lånet kommer vara närmare 15 miljoner euro och att en affär är högst trolig nu.

12/1-2019: Likt det med Caceres så har denna affär också stannat av aningen. Summerat så har Chelsea ingen större brådska med att skäppa iväg backen då han inte bara har 2.5 år kvar på kontraktet, men också för att han just nu är den enda bakom Azpilicueta. Spelaren vill själv vara en större del av ett projekt och föredrar nog en flytt. Problemen ligger på flera plan och det såg ljust ut ett tag när både Hysaj och Reece James (utlånad yngling som kan återkallas) bland annat ryktades till Chelsea, dock så kanske situationen med Hysaj i Napoli endast tillfällig och Reece James är fortfarande ung. Lazio vill inte ha en obligatorisk utköpsklausul som hade varit något billigare medan det är det Chelsea vill. 

16/1-2019: Verkar nu som om att Lazio jobbar efter att identifiera några alternativ till Zappacosta då en affär kan komma att bli klurig.

Timothy Castagne, Atalanta:

4/1-2019: En spelare som verkar lämna Atalanta då han inte verkar vara favoriten till höger i Atalanta och någon både Lotito och Tare ska ha följt sen hans tid i Belgien, både Celtic och Lazio sägs vara intresserade. Lazio verkar dock mest benägna till betala priset kring 6-7 miljoner Euro.

7/1-2019: Bör utesluta affären nu när Zappacosta verkar vara när klubben.

15/1-2019: Lazio ska nu ha lagt ner sitt intresse för Castagne som fortsatt jagas av Celtic och priset ryktas vara anledningen. 

28/1-2019: Castagne har kommenterat allt som har med fönstret att göra och verkar endast se en fortsatt säsong i Atalanta.

Matteo Darmian, Man Utd:

7/1-2019: Italienaren tros vara "backup" ifall en affär med Zappacosta inte faller igenom, men är även en spelare som snart har ryktats till varenda toppklubb i Italien.

Stefan Ristovski, Sporting:

16/1-2019: Ytterligare en makedonisk ytterback som Lazio ser sig över. En spelare som har en hel del erfarenhet av spel i Italien då han haft adresser som Parma och Frosinone till Crotone och Spezia. Spelar för tillfället i Sporting och prislappen bör landa någonstans mellan 5-7 miljoner euro om en affär äger rum.

Tiago Casasola, Salernitana:

30/1-2019: Den föredetta Romaspelaren som spelar för Lotitos andra ägda klubb i Salernitana har länge ryktats till Lazio och ryktena verkar eldas på nu. En överenskommelse verkar finnas mellan klubbarna och ett möte spås äga rum idag. Återstående så vet man inte riktigt om backen kommer in nu eller i sommar.

31/1-2019: Enligt Transfermarkt så tillhör spelaren nu Lazio och lånas tillbaka till Salernitana för resten av säsongen.

Timothy Fosu-Mensah, Fulham (Man UTD): 

30/1-2019: Holländaren är ägd av Manchester United och är lånad till Fulham där han har haft problem med speltid. Både Lazio och Levante ska vara intresserade nu av den flexibla 21-åringen.  

31/1-2019: Fosu-Mensah ska ha sagt nej till en låneaffär till Lazio.

Romulo, Genoa:

31/1-2019: Efter att Lazio ska ha fått ett nej till förhandlingar om succemannen Kenny Lala av Strasbourg så verkar man ha vänt sig till Genoa och brasseitalienaren Romulo. Går denna affär igenom, eller vilken som helst för en högerback, så verkar Basta flytta på sig som ett resultat av det.

Mittfältare:

Andreas Pereira, Man Utd:

4/1-2019: Den lovande mittfältaren står utan kontrakt i sommar och både Fiorentina som Lazio sägs nu vara intresserade.

6/1-2019: Både Andreas Pereira och Fenerbaches lovande Eljif Elmas verkar i detta fall endast utgöra ersättare ifall Milinkovic-Savic lämnar. Elmas jagas bland annat av Real Madrid och Tottenham.

Andre Gomes, Everton:

25/1-2019: Ifall Milinkovic skulle lämna så verkar det bli en dragkamp i Rom om Andre Gomes. Roma, å andra sidan, jagar flertalet andra mittfältare som exempelvis den hårdjobbande Wilmar Barrios vilket kan leda till en mindre konkurrens för Lazio om Portugisen.

26/1-2019: Summan bör komma att ligga emot 20-30 miljoner euro ifall någon, inklusive Everton, vill ha spelaren.

Anfallare:

Bobby Adekanye; Liverpool:

3/1-2019: Talangen ska mer eller mindre vara klar nu med detaljer som avgör ifall han kommer nu eller senare i Juli kvar. Affären har bland annat titulerats som "klar" enligt transfermarkt

6/1-2019: Transfermarkt har tagit bort sin titulering av affären medan det har varit tyst i några dagar nu.

7/1-2019: Lazio har nu i ett officiellt uttalande förklarat situationen kring Bobby Adekanye och att inget är påkritat. Spelaren själv har även öppnat upp för en potentiell förlägning.

Malcom, Barcelona:

7/1-2019: Spelaren som mer eller mindre var klar för Roma i somras har haft det svårt att anpassa sig till livet i Barcelona och Lazio tillsammans med bland annat Everton tros vilja vända på denna negativa trend genom att låna in yttern.

7/1-2019: (senare in på kvällen...) Malcoms agent har lagt ut ett inlägg på Instagram som mer eller mindre beskriver uppgifterna om en flytt till Lazio som "fake news".

Wesley, Brugge:

16/1-2019: En spelare som mer eller mindre verkade klar för Lazio i somras efter ett par uttalanden från agenten om ambitionen av att få spela i Lazio. Inget blev av då, men det kan det bli förändring på nu. Spelare har förvisso imponerat och med relativt fin statistik även lyckats intressera klubbar som Arsenal och Everton m.m. Det verkar dock som att Lazio återigen försöker koka ihop något och en överrenskommelse om en affär till sommaren kan ske. 

Rykten ut:

Försvarare:

Basta; Bologna:

28/1-2019:Lite vad som helst kan hända serben just nu som har frysts ut ur truppen efter sin prestation mot Frankfurt. Bologna är intresserade vilket är något som har bekräftats av agenten, men med tanke på den minimala tiden kvar och att Caceres nu har lämnat så väntas Basta stanna för att spela ut sitt kontrakt som tar slut i sommar vilket tyder på att han kommer att lämna vid det skedet istället. Annars kan man även återkalla Djavan Anderson vilket nämns.

29/1-2019: Bologna, men sin nya tränare Sinisa Mihajlovic, ser ut att försöka få till en deal om Basta innan fönstret stänger.

31/1-2019: Bastas eventuella flytt till Bologna verkar nu vara beroende på ifall Lazio får in en högerback/wingback/mittfältare eller inte.

31/1-2019: Nu när Romulo har presenterats så verkar det bli så att Basta kan komma att lämna Lazio.

Lorenzo Filippini, Cittadella:

29/1-2019: Den föredetta primaveraspelaren som har misslyckats med att leva upp till sin potential och dessutom har ett utgående kontrakt ser ut att vara nära Cittadella nu.

31/1-2019: Efter att affären med Cittadella verkar ha stannat av så har FIlippini redan hittat en ny klubb i Cavese i Serie C, group C. Formuläret är ett torrt lån till Juni.

Lukaku: Newcastle

24/1-2019: Som en blixt från klar himmel så verkar Belgaren nu vara klar för ett lån till Newcastle under den resterande tiden av säsongen. Han har under de senaste 18 månaderna ryktats till andra lag i Premier League som Leicester och West Ham.

25/1-2019: Finns rykten om en klausul på närmare 20 miljoner euro ifall Newcastle vill behålla spelaren i frågan. Själva lånet verkar hamna på 500 000 euro.

26/1-2019: En misslyckad undersökning med Newcastle har nu lett till att spelaren ska hem till Rom igen.

28/1-2019: Ett alternativ är nu att Lukaku återigen tas tillbaka in i laget.

Caceres; Parma och Spal m.m.

4/1-2019: Uruguayanen ska vara detaljer från att skriva på ett kontrakt med Parma som sträcker sig 18 månader framåt.

10/1-2019: Förhandlingarna med Parma har stannat av och det ska bero främst på två saker. Först verkar Caceres lönekrav överskrida det man kan erbjuda i Parma och det andra handlar om att spelaren själv söker ett 18 månaders långt kontrakt samtidigt som han endast har erbjudits ett 6 månaders långt kontrakt.

15/1-2019: Bologna verkar nu vilja ge sig in i kampen om den flexibla försvararen.

19/1-2019: Spelaren har under veckan flörtat med Flamengo på Instagram och Lazio ska ha accepterat ett bud från Bologna någonstans under 1 miljon euro.

23/1-2019: Ännu en gång så har Caceres inte verkat komma överens med en klubb vilket i detta fall är Bologna. Vissel Kobe i Japan med spelare som legendarerna Podolski, David Villa och Iniesta spås nu bli nästa destination för uruguayanaren.

25/1-2019: Den sista vändan i denna saga verkar nu bli att Caceres (återigen) kommer spela för Juventus som har en utgående Benatia vad det verkar som. Summan väntas hamna på 600 000 euro.

Patric; Besiktas:

3/1-2019: Besiktas ska ha hört av sig och uttryckt sitt intresse för Patric...

20/1-2019: Inte jättetroligt, men Celtic verkar vara ute efter en ytterback och Patric kan vara ett alternativ där enligt ett par mindre källor.

Wallace; Wolverhampton, Valencia och Monaco m.m.

13/1-2019: Dessa ovannämnda klubbar har ganska så starka kopplingar till Wallace agent och ska vara intresserade av. Efter den första halvan av säsongen så ryktas Wallace även lämna och prislappen ska helst ligga på det man fick in honom för, 8 miljoner euro.

Durmisi: Celta Vigo

15/1-2019: Durmisi har haft ett mycket tufft år, tappade sin plats till Firpo, missade VM, haft skadeproblem efter flertalet överansträgningar och han har även haft problem med att slå sig in i Lazios startelva nu. Som salt i såret så kan spelaren nu vara påväg ut igen på ett lån tillbaka till Spanien.

Mittfältare:

Murgia; Genoa, Empoli och Chievo m.m.

5/1-2019: Genoa har tidigare erfarenhet kring att låna spelare från Lazio då man bland annat lånade in Cataldi 2017 och Murgia ska vara näst på tur då han endast har spelat vid 4 tillfällen denna säsong.

19/1-2019: Har tillsammans med Caceres inte blivit kallade till matchen mot Napoli vilket tyder på att man utvärderar situationen och försöker hitta en flytt från Lazio. Inzaghi nämde även i presskonferensen att båda parterna är på samma plan.

27/1-2019: Spelaren verkar nu som gott som klar för Spal och det enda som ska saknas är ett "ja" från Inzaghi, ett "ja" som ska ha kommit till efter Juvetunsmatchen igår och spelaren lämnar på ett "torrt" lån till slutet av säsongen.

29/1-2019: Lånet väntas bli över 18 månader.

Berisha; -

5/1-2019: Efter en tuff start i Lazio präglad med skador, sämre prestationer efter några positiva och hård konkurrens på mittfältet så ska Valon Berisha nu ha frågat om att antingen så se fler minuter på plan eller få lämna Lazio.

Badelj: Galatasaray och Fiorentina

15/1-2019: Haft problem med allt från skador, återhämtning från VM och konkurrens i såväl landslag som klubblag m.m. och Galatasaray är återigen tillbaka efter tidigare intresse över Luiz Felipe. Man håller på att förlora Belhanda till mellanöstern och ersättaren där kan komma att bland annat bli Badelj.

31/1-2019: Ska nu vara i förhandlingar med Fiorentina om en potentiell flytt tillbaka, men Tare har iallafall bekräftat att han inte flyttar denna månad.

Anfallare:

Mattia Sprocati; Parma:


31/1-2019: Parma har lånat ut sin bolltrygga och kvicke ytter Di Gaudio till Hellas Verona med en option på ett vidare köp och verkar vilja ersätta honom genom att utnyttja köpoptionen man ska ha haft på Sprocati. 

Alessandro Rossi; Pescara och Brescia:

3/1-2019: Daniele Sebastiani, Pescaras president, har uttalat sig om att ifall Andrea Cocco lämnar klubben så kommer man att försöka få in en anfallare vilket i detta fall kan komma att bli Alessandro Rossi som har fått sparsamt med speltid denna säsong i Inzaghis manskap.

12/1-2019: Efter att han förlängt till 2022 så verkar de intresserade klubbarna nu vara Pescara (sen tidigare) och Brescia.

Pedro Neto; Viterbese

15/1-2019: Viterbese som för tillfället spelar i Serie C har enligt rapporter frågat efter Pedro Neto som nyligen gjorde sin debut för Lazio i Coppa Italia. En klubb som även ska ha lovat Pedro Neto garanterad speltid, men Lazio verkar inte villiga att göra sig av med talangen än.

Ciro Immobile; Chelsea, Dalian Yifang, Napoli och Liverpool

18/1-2019: Har under veckan ryktats bort till lag som Napoli och Liverpool. Agenten verkar ha flörtat lite med Napoli då Immobile har rötter från Neapel och menat på att det hade varit svårt att tacka nej ifall ett anbud kom.

29/1-2019: Dalian Yifang, som ser ut att tappa sin stjärnspelare Yannick Carrasco, är desperata efter att hitta en ersättare till yttern och detta har lett till att man ska ha både budat på Immobile som Belotti. 60 miljoner euro respektive 50 miljoner euro och man valde först att ge sig på Immobile. Både klubbarna och spelarna har nekat detta erbjudande.

Caicedo; Galatasaray:

27/1-2019: Den tredje Laziospelaren (Luiz Felipe, Badelj och nu Caicedo) Galatasaray är intresserad av och ett bud på 3 miljoner euro ska ha lagts fram.

Övrigt:

5/1-2019: Båda Milanoklubbarna ska vara intresserade av Milinkovic-Savic vars agent nu kan ha bekräftat en fortsatt vårsäsong i Lazio efter ett uttalande där han säger att sin klient inte kommer att flytta denna månad.

4/1-2019: Efter att ha visat glimtar av mognad denna säsong så verkar Danilo Cataldi, vars nuvarande kontrakt går ut 2020, nu ha en överenskommelse om att förlänga med Lazio.

11/1-2019: Alessandro Rossi har nu officiellt förlängt med Lazio till 2022. Kontraktet skrevs på under veckan för att senare officiellt presenteras igår. Han väntas nu lämna klubben på lån.

12/1-2019: Nu när Southampton tidigare sparkades Mark Hughes så har Hoedt tappat sin plats i truppen likt lagkaptenen Steven Davis och Manolo Gabbiadini som redan har lämnat för andra äventyr. Samma kan nu alltså gälla för Wesley Hoedt...

22/1-2019: Wesley Hoedt har nu blivit lånad till Celta Vigo.

30/1-2019: Tare har nu klarat upp lite av ryktena med ett utalande där han bekräftar att Murgia kommer att lånas ut och att Basta "kan gå till Bologna" om han önskar det. Han noterar även att man kan köpa in en högerback med 2 dagar kvar nu och att Badelj kommer att stanna. Vi kommer alltså förmodligen inte se en förändring när det kommer till anfallsfronten vad det verlar som. 

Klara in:

Romulo; Transfer:


31/1-2019: Är nu officiellt klar för Lazio på ett lån med en "option" på en permanent transfer efter lånet till Juni.

Tiago Casasola:

31/1-2019: Verkar ha blivit klar för klubben, återvänder dock till Salernitana på ett lån vad det verkar som.

Klara ut:

Ravel Morrison:


7/2- 2019: Klar för Östersund och Allsvenskan

Caceres; Transfer:

26/1-2019: Han är som sagt klar för Juventus nu.

Cristiano Lombardi; Lån:

12/1-2019: Spelaren har nu lämnat klubben temporärt till Serie B-laget Venezia.

16/1-2019: Lånet kommer sträcka sig till sommaren 2020...

Alessandro Rossi; Lån:

13/1-2019: Likt Lombardi så har Rossi också lämnat på lån till Venezia.

Joseph Minala; Lån:

16/1-2019: Ett lån som det har spekulerats om ett tag har nu materialiserats påriktigt. Mittfältaren återvänder ännu en gång till Salernitana på ett lån.

Alessandro Murgia; Lån:

30/1-2019: Klar för Spal på ett lån som spås ha olika längd.

Lorenzo Filippini; Lån:

31/1-2019: Klar för Cavese

Mattia Sprocati; Transfer:

31-1-2019: Blev nyligen officiellt att Sprocati lämnar permanent, summan kommer jag att uppdatera er om vid ett senare tillfälle när det har blivit klarlagt.

Tiago Casasola; Lån:

31/1-2019: Om han är köpt så lånas han förmodligen ut igen.

31/1-2019: Alla ovanstående rykten är nu offentliggjorda och bekräftade.

Yosef Al Hassan2019-01-20 12:00:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party