Lagbanner
2020-11-04 18:55

Zenit - Lazio
1 - 1

Zenit Lazio 1-1: Caicedo räddaren, Lazio fortfarande obesegrade i gruppen

Zenit Lazio 1-1: Caicedo räddaren, Lazio fortfarande obesegrade i gruppen

Inför cirka 16 tusen åskådare spelar Zenit och Lazio oavgjort. Caicedo blir återigen räddaren i nöden.

Inzaghi får återigen klara sig utan Strakosha, Lucas Leiva och Ciro Immobile. Alla tre ska ha testats positiva för Covid genom UEFA:s egna teser, medans Lazios tester ska ha visat att samtliga varit negativa. Spanjoren Luis Alberto är också borta, liksom bland annat Lazzari.

Muriqi gör sin första match från start i Champions League för Lazio, och får sällskap av Correa på topp. I backlinjen bänkas Luiz Felipe till förmån för Patric. Första halvleken karaktiseras av ett hyfsat lågt tempo i spelet, och ett tidigt gult kort för bägge lagen. Lazio har svårt att spela rakt, medans Zenits taktik går mest ut på att spela långa bollar mot Dzyuba. Just den sistnämda är inblandad i Zenits ledningsmål, som kommer efter drygt 30 spelade minuter. Lazio försöker sig på en reaktion efter att släppt in målet men lyckas nog aldrig skapa något riktigt farligt i första halvleken. 

Andra havleken följer första halvlekens spår. En överlag rätt så trött match, med mycket få farliga chanser. I den 60:e minuten är Zenit mycket nära att utöka ledningen, men Mostovoys skott hamnar endast några centimeter utanför. Därefter har Lazio ett par hyfsade bra möjligheter att kvittera, med Correa först och Caicedo sen. Correas skott är dock för löst, Caicedos huvudträff hamnar istället utanför. Lazio tar dock över spelet när det är cirka en kvart kvar, och i den 82:a minuten slår Caicedo fint in kvitteringsmålet med vänstern efter ett inlägg av Acerbi. I den 92:a minuten slår Milinkovics bort en boll som Zenit gör mål på, som tur är vinkas målet bort för offside.

Korta tankar kring matchen
Lazio reser till Ryssland tre dagar efter bortamatchen mot Turin, utan bland annat Ciro Immobile, Luis Alberto, Leiva och Lazzari. Inzaghi har i princip roterat 13 spelare på 3 veckor och 6 matcher. Lazio bevisar återigen att man är ett starkt lag, kompakt och som kan ta hem poäng även när de bästa spelarna är borta. Efter tre matcher, varav två bortamatcher är man fortfarande obesegrade i Chamnpions League gruppen. Egentligen är kvalet till 8-dels finalerna i egna händer, speciellt med tanke på ett det är två hemmamatcher kvar med lag som man ska kunna vinna mot. Och allting kommer förmodligen bli enklare om Inzaghi kan få tillbaka i alla fall ett par spelare. Lazio åker tillbaka till Rom med 1 mycket viktig poäng, och tankarna går redan till matchen mot Juventus.
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2020-11-04 21:37:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party