Legapro playoff/out: Läget inför returmatcherna

Legapro playoff/out: Läget inför returmatcherna

I morgon faller de första domarna när playout avgörs.

Det blev inga sensationella resultat när slutspelet i legapro division I gick av stapeln i söndags. Visserligen har några lag skaffat sig fördel inför de kommande returmatcherna men läget är i de flesta fallen fortfarande öppet och överraskningar kan inte uteslutas. Här följer lite fakta om den spelade omgången och en kort analys av utgångsläget inför returmatcherna.

Grupp A

Playoff semifinaler
Allt pekar mot den final alla förväntade sig, Carpi – Lecce. Carpi har i praktiken redan bokat sin finalplats med bortavinsten i Bolzano och kan t o m tillåta sig att förlora på hemmaplan med ett måls marginal. Stjärnspäckade Lecce fortsätter att inte imponera spelmässigt men kom tursamt hem med ett värdefullt resultat och tar sig till final om man inte förlorar returen hemma.

Virtus Entella – Lecce: 1 – 1
Säsongens glada överraskning var nära att skrälla mot ett mycket blekt Lecce. Hemmalaget tog ledningen i minut 76 och hade sedan ett par goda chanser att öka. Lecces inte helt förtjänta kvittering kom på övertid – minut 94 – efter en hörna. Svårt att tro att det ifjol var tre kategorier skillnad mellan lagen.
Publik 1800

Sud Tirol Alto Adige – Carpi: 1 – 2
Unga Sud Tirol har denna säsong överträffat alla förväntningar men i söndags blev Carpis större erfarenhet och tekniska kvalitet avgörande. Gästerna skrämdes inte av tyrolarnas tidiga ledningsmål (min. 10) och vände på resultatet (målen i minut 26 och 67).
Publik 1772

Playout finaler

Båda finalerna fick samma slutresultat och därmed är också utgångsläget detsamma inför returmatcherna. Tritium och Reggiana är tvungna att vinna borta för att få förnyat kontrakt. Hemmalagen Portogruaro och Cuneo har fördel men sista ordet är inte sagt.

Tritium – Portogruaro 1 – 1
En jämn match med ett rättvist slutresultat. Gästerna tog ledningen efter en kvart, hemmalaget jagade länge en kvittering som kom på straff två minuter före full tid.
Publik 400

Reggiana – Cuneo 1 – 1
Reggiana tog ledningen redan i den andra minuten men sedan handlade det nästan enbart om Cuneo. Bortalaget skapade flera målchanser – Reggianas mv var bäst på plan – och den mer än välförtjänta kvitteringen kom i den 79:e minuten
Publik 2655

Grupp B

Playoff semifinaler

Om A-gruppen har två troliga finalister, är läget i den lite mer passionsfyllda B gruppen fortfarande mycket ovisst. Samtliga lag har goda möjligheter att ta sig till final och därför kan man se fram emot två mycket spännande returmatcher.
Perugia och Latina är piskade att vinna sina respektive hemmamatcher medan Pisa och Nocerina kan spela för två resultat. Omöjligt att göra prognoser, sedan är det ingen hemlighet vem vi håller på.

Pisa – Perugia: 2 – 1
Pisa är verkligen i storform och tog sin sjunde raka seger. Slutsiffrorna är i underkant och återspeglar inte den dominans som Pisa haft under hela matchen. Ett blygt och passivt Perugia blev totalt utspelat i den första halvleken (Pisas mål kom i minuterna 8 och 45) men reducerade i den 50:e minuten med sitt enda skott mot mål. Pisa var flera gånger nära ett tredje mål och hade bland annat ett skott i stolpens insida.
Publik 9934

Nocerina-Latina: 2 – 1

Efter en jämn första halvlek kom Nocerina starkt igen i den andra och tog en rättvis seger med ett mål av sin lovande mittback Baldan i den 67:e minuten. Längre matchreferat och highlights finns i vår tidigare artikel.
Publik 7250

Playout finalerna

Sorrento och Andria befinner sig farligt nära stupkanten. Sorrento måste vinna borta mot Prato och Andria behöver en seger med minst två mål mot Barletta

Sorrento – Prato: 1 – 1
Sorrento hade kanske vissa psykologiska fördelar (Prato föll oväntat under kvalstrecket i den absolut sista omgången) med kunde inte utnyttja dem på bästa sätt. Efter en bra första halvlek (ledning i min. 31) överlät man Prato initiativet i den andra och lyckades inte slå vakt om ledningsmålet. Pratos kvitteringsmål kom i min 64.
Publik 717

Barletta – Andria: 2 – 0
En playout final som för övrigt är ett lokalderby. Publiksiffran på 2942 var därför förvånansvärt låg eftersom städerna ligger intill varandra och har sammanlagt drygt 200.000 invånare (jämt fördelade).
Andria har under säsongen varit specialister på att spela oavgjort och såg länge ut att kunna klara 0 – 0 även i numerärt underläge (från minut 50). Formstarka Barletta avgjorde matchen till sin fördel med två sena mål i minuterna 87 och 90.






















 

Rino Mariano, Pier Mariano, Anton Nilsson2013-06-01 15:43:46
Author

Fler artiklar om Nocerina