Med siktet mot toppen
Evacuo, Nocerinas och legapros skyttekung

Nocerina börjar närma sig toppositionerna och ligger nu endast 4 poäng från första plats.

Det blev två segrar och en förlust i de senaste tre omgångarna. I den 11:e omgången tog man emot Viareggio i en match som avgjordes 40 sekunder före slutsignalen. Nocerina inledde starkt men gästerna tog oväntat ledningen i den 27:e minuten efter en hörna och lyckades behålla den fram till pausvilan. I Molossi dominerade den andra halvleken totalt och skapade chanser på löpande band.

Den storspelande Viareggio målvakten vägrade att kapitulera men fick ge sig i den 72:e minuten när Mazzeo sköt in kvitteringen.

Nocerinas offensiv avtog inte och den rättvisa belöningen kom i det absolut sista anfallet då Evacuo kvickt var framme på en retur efter att målvakten än en gång hade lyckats rädda en svår situation.

Lika bra gick det inte i den tolfte omgången. Det blev förlust, den första borta för säsongen, med 2-1 i Gubbio. En snöplig förlust med tanke på att man bjöd på en riktig uppvisning i den första halvleken. De svartröda ägde initiativet hela tiden och tog ledningen i den 23:e minuten med mittfältaren Corapi. Man var sedan flera gånger nära att öka på ledningen speciellt i den 40:e minuten när Negros skott träffade stolpens insida och hamnade utanför efter att ha rullat längs hela mållinjen. En total dominans som resulterade i ett enda mål och typiskt nog kvitterade hemmalaget fyra minuter in på den andra halvleken efter en fast situation där Nocerinaförsvaret inte var helt felfritt. Att det inte skulle bli en lyckad kväll bekräftades några minuter senare då Mazzeos nick prickade stolpen. Efteråt tröttnade de båda lagen allt mer p g a den blöta och tunga planen. 1-1 resultatet såg ut att stå sig men i den 87:e minuten kom kallduschen: Gubbio fick en frispark tio meter utanför straffområdet, bollen prickar stolpens insida och hamnar i mål. Stolparna var verkligen inte på Nocerinas sida den här kvällen, men det vore fel att skylla allt på otur. Matchen kan istället betraktas som en summering av de positiva och negativa egenskaper Nocerina visat hittills under säsongen. I sina bästa stunder kan man visa upp ett spel – mycket bollinnehav med snabba och tekniska kombinationer med bollen alltid på marken – som enligt all expertis är svårt att skåda i legapro. Å andra sidan har man en del brister i försvarsspelet, i synnerhet på fasta situationer, och också en tendens att plötsligt tappa koncentrationen. Detta kan delvis bero på att flera ordinarie försvarsspelare är långtidsskadade och att man därför i många matcher ställt upp med en trebackslinje vars medelålder är under 20. Säkerligen en aspekt att förbättra om man vill vara med i toppstriden.

Förra söndagen var det dags för ett känsloladdat och traditionellt hemmaderby mot Benevento, ett lag som satsat mycket under sommarmercaton men inte lyckats så bra hittills. Matchen gick under rubriken ”il derby degli ex” (föredettingarnas derby). Nocerinas lagkapten Bruno är född och uppvuxen i Benevento, och det är t o m så att hans familj driver en bar som är en känd samlingspunkt för stadens supportrar. De liguori, Corapi, Evacuo och Aldegani har också ett förflutet med rivalerna. På andra sidan återfanns målvakten Gori och Bolzan som var med att vinna serien med Nocerina säsongen 2010/11.

Nocerina tog en rättvis seger (3-2) efter att ha haft kontroll över spelet under hela matchen. Den första halvleken slutade 1-1. I molossi tog ledningen efter 4 minuter med backen Daffara men Benevento kvitterade endast två minuter senare på straff. Innan paus räddade Gori Beneventos mål vid tre tillfällen. I den andra halvleken visade Evacuo att han är en riktig matchvinnartyp och sänkte sitt exlag med två mål i minuterna 48 och 87. Gästernas reducering kom på frispark tio sekunder före slutsignalen efter en rejäl tavla av Aldegani. En underhållande match med alla ingredienser man förväntar sig i ett derby, synd bara att den kyliga blåsten skrämde bort en hel del åskådare. Bäst på plan för Nocerina var förutom matchvinnaren Evacuo vänsterbacken Daffara och den lille slitvargen Corapi.

I morgon möter man Carrarese borta. Laget från norra Toscana -Gigi Buffon är född i Carrara och är delägare i klubben – ligger på delad sistaplats efter en katastrofal start med 6 raka förluster. Nu är Carrarese på uppgång efter några lyckade värvningar och har spelat oavgjort i de senaste 4 matcherna, samtliga gånger med slutresultat 2-2. En motståndare som absolut inte bör underskattas.