Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-11-28 21:00

Milan - Dortmund
1 - 3

5 snabba Milan - Dortmund

5 snabba Milan - Dortmund

Dödens grupp, nästsista omgången och Milan spelar en riktigt bra fotboll fram till Thiaw skada där Milan faller igenom mot ett effektivt Dortmund som under större delar av matchen kunde spela på sina snabba kontringsspelare. Blev lite väl lätt att försvara sig mot Milan utan en skadad Leao.

Skador. Hur många gånger har vi Milanfans inte haft detta ordet i våra texter. Något är fel i Milan, hade det bara varit under detta året hade jag haft förståelse men detta är inget nytt. Milan har skadebekymmer under flera år. Även ikväll kändes det helt avgörande, Thiaw (stats)går av skadad och kort efter så har vi släppt in 2 mål. Krunic har varit rätt kass som DMC under denna säsongen och han har aldrig spelat mittback så oddsen var usla. Calabria (stats) hade ingen bra kväll heller med sin nya partner defensivt av förklarliga skäl. Vet inte varför Calabria viftar bort straffen, han hänger inte med mot en mycket snabbare spelare och han fuskar i jobbet. Uselt. På tal om skador så fanns det inte ens en mittback att byta in vilket säger allt. 

Pioli.(krönika) Han lär inte bli mindre ifrågasatt efter matchen. Särskilt som Milan såg ut efter 1-3, laget hade nästan gett upp och det är inte första gången vi ser ett Milan denna säsong helt tappa allt likt en panikattack där inget funkar kollektivt. Det kunde blivit större siffror. Vet inte om det hade varit bättre att flytta in någon av våra ytterbackar och bytt in erfarne Florenzi. Han kommer iaf få frågan och där kommer vi kräva ett eftertänksamt svar för ännu en gång blev hans byten avgörande dåligt sett till resultatet. Inte vad han behöver, blir Milan sist i gruppen tror jag inte han är kvar som tränare. Särskilt inte sett till hur tydliga ledningen har varit hur viktigt Europa är även om vi spelar i den värsta gruppen på evigheter. Nu måste vi slå Newcastle borta som tappade vinsten mot PSG (PSG xg 4.47 ) borta i 97min. Den straffen kommer diskuteras i Newcastle....

Adli.(stats) Han tillsammans med Chukwueze (stats) kändes som dom spelarna som var bäst i Milan, iaf innan Thiaw skada. Vi fick iaf se lite av båda spelarna och vad dom kan på riktigt i denna nivån vilket förhoppningsvis ger en förhoppning framöver. Det är väl det vi kan ta med från matchen.
Giroud. Otroligt erfaren spelare som vunnit VM. Helt plötsligt ser vi honom tveka i sitt rörelsemönster inför straffen och den sekunden fick jag känslan att han kommer bränna straffen. Milan hade börjat fantastiskt och mål där hade matchen kanske sett helt annorlunda ut. En usel straff, knapp styrfart till skillnad hur han brukar sätta sina straffar. Kändes helt klart påverkad av sin miss under hela matchen, var hyfsat nära i slutet av matchen när den redan var död.

Mike (stats). Det är första gången jag kritiserar honom, denna fantastiska målvakt. Stod tydligen med feber mot Fiorentina (5snabba) där han räddade oss i 96e minuten men ikväll var han inte bra. Straffen kan han givetvis inte förväntas rädda men övriga två mål kändes lätta för att vara mot honom. Sen är försvarsarbetet inför båda målen rena hönsgården. ExGoals AC Milan (2.45) 1-3 (1.81) Dortmund

Idrottspsykologi. Milan klappar ihop ännu en gång, känns inte som det finns någon mur som står emot fallet. Vi såg vår svenske vän Zlatan på läktaren, med honom på plan såg vi sällan Milan falla igenom som vi sett under flera tillfällen på senare. Vet inte hur mycket detta kostat oss eller hur denna storklubb jobbar med det psykologiska, ibland undrar jag om dom ens gör det eller om alla riktlinjer bara faller ihop för vi kanske inte taktiskt har en tydlighet i plan C och plan D. Jag har hört Pioli på flera presskonferenser pratar om plan A och plan B. Det är helt för ofta vi ser kollektivt falla ihop, många ställde ofta frågan hur spelare som Gattuso eller Ambrosini kunde få plats i ett stjärnspäckat Milan för några år sen, det var spelare som var muren som stod emot. Vem skulle det vara i dagens Milan? Jag ser ingen tydlig spelare, Tonali var på väg att bli det. Vi behöver en sån spelare och ett helt nytt fysioteam!

FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-11-28 23:08:00
Author

Fler artiklar om Milan