Lagbanner
Måndagmorgon: Pioli in or out?

Måndagmorgon: Pioli in or out?

Frustrationen är stor bland oss Milanfans, spelet kan bölja mellan att spela ut dom bästa spelarna/lagen till att helt plumpa mot bottenlag som på förhand ska vara full pott.


Napolis tränare har hängt på en skör tråd nästan sen han tog över laget som är regerande mästare, kravbilden skjuter snabbt i höjden. Milan lika så och det är bra, vi ska ha höga krav på ett gigantiskt lag som Milan är idag och ännu mer nu när ledningen inte kan skylla på en stram ekonomi eftersom vi går plus för första gången på evigheter. Milan har redan förlorat 3 matcher i av Serie A första 12 omgångar. Vi har redan gått igenom genomklappningen mot Inter i derbyt, dom vann klart och rättvist men övriga förluster kan diskuteras vilket vi gör här på SvenskaFans. Förlusten mot Udinese var verkligen ett bottennapp utan dess like, ett svårt lag som jag inte har mycket respekt för. Dom spelar en fotboll jag inte hade kunnat hålla på även om jag fötts in i klubben av deras ordförande men alla lag spelar efter sina förutsättningar och spela på en leråker som mattan på San Siro blev denna regntunga kväll passade dom förmodligen bättre än oss. Det finns många aspekter att titta på kring våra olika poängtapp men i slutändan står en person som ansvarig för poängen dvs huvudtränaren Pioli.

Pioli är namnet som är lättast att skrika på vid motgång, han är som sagt ansvarig och vi ska kräva ansvar för personer som är ansvariga. Det ska vi alltid göra, även om det gäller fotboll eller samhällsfrågor. 3 dagar senare stämmer allt igen och Pioli och alla andra lyfts till skyarna när Milan tog sin första seger i CL mot PSG. (läs 5 snabba här). Vips har vi allt i egna händer för att gå vidare ur denna grupp. Vi fick även se ett Milan som taktiskt gör mycket rätt men stora skillnad i min bok är att vi fick spela med en nästan helt skadefri trupp sett till startspelare. Se bara på RLC, tänk om att se honom varje match. Tyvärr står han och tittar boll vid deras mål men annars en 5.0 insats. Bara Bennacer som saknades som är aktuell för start11an. Tänk den start11an i alla 12 omgångar i Serie A. Inter roterar knappt, deras dunderhonung vill jag få tag på. Hoppet smög sig in efter PSG vinsten som sagt för att sen dagtid spela mot Lecce, ännu en gång har vi en bekväm 2-0 ledning och allt likt matcher mot Roma, Napoli osv ingav ändå en viss oro när vi inte gör ett knockout 3-0 mål som vi verkar behöva. Mer om matchen kan ni läsa här.

Enligt en oskriven regel, det kanske bara gäller Sverige men så får man inte hänga ut specifika spelare för specifika situationer eftersom det sägs inte spegla hela matchen. Vet inte var det kommer ifrån men jag har inte läst på någon journalisthögskola där man formar samhälls megafoner, jag har inga problem med att hänga ut spelare eller tränare. Må välja mina ord i text här på SF men i Podcast Rossoneri är det fritt blås och där lägger vi inga fingrar emellan när vi glidtacklar med raka ben. Återigen, ansvar ska krävas från personer som inte gör något annat och dessutom tjänar väldigt mycket pengar på det dom gör. Sen är givetvis spelaren själv den första som vet att han gjort en mindre bra, dålig eller usel insats. Dom är människor likt vi alla andra. Musah sov nog inte en blund efter Lecce. Han gjorde en katastrofinsats som förmodligen kostade pengar men han är ung och spelade dessutom på fel position, det ska Pioli lastas för men han kommer bli bra. Han kommer bli riktigt bra! Däremot när det kommer till tränare så gäller inte samma regler, dom ska hängas ut. Oavsett om det är Garcia, PartyJanne eller Pioli, det kan skrika eller skriva i stora bokstäver att dom ska ut. Jag personligen har inget emot denna effektdrivna tanke som läggs ut men jag kan tycka att det ska krävas lite mer än så. Bara kasta ur sig att någon är sämst, dum i huvudet osv är lätt men sen? Vad skriver/säger du på följdfrågan? Vem ska ersätta tränare? Vad blir konsekvensen? Det är väl ingen som tror det finns en som bara står och väntar i korridoren, vi i Milan verkar tro det eftersom vi har gjort den lösningen dvs plockat upp gamla spelare eller tränaren från ungdomslaget och vi vet alla resultat av det. Men Abate gör ett jättebra jobb nu, ja det gör han men gjorde även Inzaghi och Brocchi också. Skillnaden är enorm, det går inte att hänvisa att Pep gick från Barca B till vad han sen gjorde med A-laget.

Milan har fortfarande chans att gå vidare från dödens grupp och ligger 3a i Serie A med god marginal ner till 5e platsen. Om du får sparken efter det så kommer nästkommande tränare ha en jävla fet klausul om han får sparken eller vilken tränare skulle vilja ta sig an en klubb med den kravbilden om du inte får snuskigt mycket pengar. Pioli har gjort mer än 200 matcher som tränare i Milan med ett poängsnitt som är mycket bra. Att plocka bort honom innebär en dominoeffekt vi inte vet, är vi beredda på den effekten? Vår jänkarledning är vassa, dom vet vad dom sysslar med och jag skulle bli otroligt förvånad om dom skulle sparka en tränare mitt under säsong. Så fall ska det stå ett monster på bänken som är beredd att ta över men hur många gånger i historien har det lönat sig att sparka en tränare mitt under säsongen? Ska inte heller glömma att både Arteta , Allegri och S Inzaghi har hängt på en skör tråd men klubben har valt att behålla, Inter hade nog inte råd att sparka Inzaghi och Allegri har så bra kontrakt att Juve fick behålla honom men stora frågan i dessa klubbar har förmodligen varit. Vem ska vi ersätta med och vad innebär det? 

Milans resultat HT23 har varit väldigt svajiga, guldgruva för bettingbolagen men jag skulle vilja se övriga topplag spela utan flera tilltänkta startspelare som Pioli fått göra flera matcher. Och gällande ansvar, var är alla pekpinnar på vårt fysioteam? Vi har löjligt mycket muskelskador, det måste bero på mer än bara tätt spelschema för så har övriga toppklubbar också. Vem pekar på våra mentala coacher? Vi har väl såna… Hur många gånger har vi inte tappat matcher som redan varit klara vinster till att ligger i fosterställning och andas ångest sista delen av matchen. Vem pekar på att vi släppt in 2 identiska hörnor där vi har helt öppet efter skarv på bortre. Kom igen, att ställa upp mot hörnor är ganska enkelt även för en amatör som mig. Ändå ser vi toppspelare stå och titta boll när hörnan går och vips så lever matchen likt senast mot Lecce.

Pioli får inte ut allt från spelarna, hur vet vi det? Vi har passionen och vi alla vill hitta lösningarna. Skulle lösningen vara att vi vinner ligan att sparka Pioli så ställer jag mig bakom kören men jag står i nuläget på jänkarnas sida dvs vi måste ha en plan. Kan inte bygga planet medan vi flyger, det kan andra klubbar laborera med men Milan är en storklubb och styrs som ett företag med konkreta handlingsplaner, riskanalyser och flera olika mål. Att Zlatan ryktas komma in i klubben har vi i Podcast Rossoneri önskat långt innan han lade skorna på hyllan, någon form av Allbäckroll hade nog varit bra men frågan är vad han själv vill och vad säger jänkarna. Det är ändå en jävla stor kostym som ska in i klubben igen, jag gissar att hela truppen tar emot honom med öppna armar eftersom han har stor effekt på spelarna men det är inte längesen ledningen sparkade en annan stor kostym. Har någon ens sett Maldini på läktaren? Vill han inte komma till sitt hem och se på sitt lag längre eller behöver såren läka. Gällande Zlatan så vet vi alla vad han gjort och kan, men nu kommer vi eventuellt se honom i en ny roll för honom, vi kan bara gissa på utfallet. Det kan oxå bli åt hevete så lägg inte alla äggen i korgen att han är vår räddare som ska lyfta truppen till högre bredgrader bara pga namnet. Poängen är att vi inte sitter på nycklarna eftersom vi inte har någon som helst insyn även om Milan idag är väldigt mycket bättre på sin mediahantering och mer öppenhet jämfört med tidigare. Pioli kommer utvärderas som alltid när säsongen är slut men att ropa efter tränare mitt i säsong som tjänar 3ggr mer än vad han gör när klubben jobbar så hårt med ekonomin nu och har en arena framför sig som kommer kosta mycket pengar får vi nog lägga åt sidan.

Positiva är att ju längre tiden går, ju närmare comeback kommer Bennacer. Även andra spelare förhoppningsvis för vi såg hur Milans mittfält kunde agera mot PSG, det är den bilden vi behöver ha med oss när vi skriker oss hesa efter matcherna. Milan har tagit sig igenom värre saker och förhoppningsvis har vi haft vår formdipp nu. Tiden visar allt. Tålamod.

Btw, grattis MFF som blev svenska mästare igår. Deras framgångar under senaste årtioendet är otroligt imponerande. Egen arena skapar mycket förutsättningar vilket något våra ägare förstått även om det betyder vi måste flytta utanför tullarna för att få ihop det. 
FORZA MILAN
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-11-13 09:54:00
Author

Fler artiklar om Milan