-

Nocerina: ödets match i Vicenza
Farias missar 1-1 straffen. Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Efter den tunga hemmaförlusten mot Reggina tvingas i molossi att ta poäng i Vicenza för att hänga kvar i playout striden.

Nocerina lyckades inte upprepa de senaste omgångarnas goda insatser och föll tungt hemma mot Reggina (0-4). Slutsiffrorna ä kanske lite missvisande då matchen trots allt var öppen fram till Regginas andra mål som kom i den 80e minuten.

Molossis insats var den här gången långt ifrån godkänd då man saknade både idéer och kondition. Reggina behövde inte imponera men spelade koncentrerat och ordningsfullt och vann helt rättvist. Nocerina skapade väldigt lite men kan beklaga en straffmiss av Farias när resultatet stod 1-0.

Efteråt skyllde Auteri bl a på alla skador och återbud som drabbat spelartruppen. Den här gången fick man undvara just de spelare som varit tongivande den senaste perioden: mittbackarna Rea och Figliomeni, ”fantasistan” Merino (Auteri riskerade honom inte från början) och anfallaren Negro.

Skador har varit ett återkommande problem. Faktum är att man aldrig under säsongen har lyckats spela med samma startelva två matcher i rad. I de allra flesta fallen handlar det om muskelskador som spelarna ådrar sig under träningarna. Är Auteris metoder för hårda? Var nyförvärven redan halvskadade när de kom? Är klubbläkarna inkompetenta? Är det bara tillfälligheter och otur? Det är några av frågorna som fansen ställer sig.

Nu gäller det att glömma lördagens förlust och koncentrera sig på morgondagens ödesmatch i Vicenza. En svår uppgift för i molossi då hemmalaget också befinner sig i en kritisk situation och är på poängjakt för att försöka ta sig ur playout träsket. Vicenza har haft en svår period men svarade för en god insats i förra lördagens hemmamatch mot Sampdoria (1-1).

I Nocerina gör Figliomeni och Merino comeback från start medan Rea och Negro fortfarande är på skadelistan. En förlust skulle med all sannolikhet betyda nedflyttning då just Vicenza skulle få ett försprång på 6 poäng med 5 matcher kvar att spela. En seger skulle däremot ge vind i seglen igen. Vi håller tummarna.