Nocerina skrällde mot Verona, Sampdoria nästa
Negro slår in 2-0 Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Imponerande prestation, oroligheter efter matchen och i morgon väntar ett hämndlystet Sampdoria

Matchen

En ny seger mot ett topplag som stärker hoppet om att fortfarande kunna hänga med i bottenstriden. Verona kom till Nocera med många övertygelser efter monstermatchen i Turin och hemmasegern mot Vicenza men fick åka hem utan poäng.

Matchinledningen blev en svartröd stormning, och Verona verkade förvånansvärt passiva. Redan i den 16e minuten stod det 2-0, efter att först Figliomeni i den 4e minuten gjort 1-0 på en hörna och Negro lobbat in 2-0 efter en underbar framspelning av Bruno. Verkligen en imponerande start.

Verona började bli farliga först runt den 30e minuten och reducering kom i den 34e minuten då Gomez blev  friställd av en djupledspassning av Tachsidis och lobbade kallt över Concetti.

Detta blev också Veronas enda avslut inom målramen och Concetti kunde därför tillbringa en mycket lugn eftermiddag. Ex MFFaren Halfredsson hade en mindre lyckad dag och Veronas spel utvecklade sig alldeles för långsamt. Egentligen skapade Verona inga farligheter under hela andra halvlek men kunde fått en straff när Gomez kolliderade mot Pomante. Istället fick Nocerina en straff några minuter senare då Catania fick en arm i ansiktet - faktiskt lite tveksamt, men domaren stod väldigt nära och tvekande inte. Som vanligt slarvade i molossi bort tre fyra bra kontringslägen, men lyckades kamma hem tre viktiga poäng.

Kravaller

Förra veckan skrev vi att Nocerina – Verona var en högriskmatch och mycket riktigt blev det oroligheter efter matchen. Några hundratals hemmafans försökte komma i kontakt med Veronafansen och konfronterades av kravallpoliser i flera timmar, medan bortfansen hölls väntande inne på stadion. Veronafansens bussar blev också föremål för stenkastning på vägen hem.

Detta är exakt samma bild, med ombytta roller, av det man fick uppleva i verona. Den gången var det de blågula fansen som stod för oroligheterna. Att det inte finns vänskapsband mellan Verona och syditalienska lag är ett känt faktum. Situationen förvärrades efter Veronas seger i play off finalen mot Salernitana i förra säsongen. Under firandet i Verona uppmuntrade Mandorlini (Veronas tränare) fansen att sjunga förnedrande ramsor mot syditalienare. Väldigt dålig stil och en väldigt kontroversiell person. För övrigt fördömer vi naturligtvis allt våld oberoende från vilket håll det kommer ifrån. Mycket riktigt får Nocerina böta 30.000 euro pga fansens agerande efter matchen.