Nocerina: viktig bortaseger på en tragisk dag
Laverone blev matchwinner. Foto Luigi Gasia7tuttonocerina.com

Nocerina: viktig bortaseger på en tragisk dag

I molossi tog tre tunga poäng i Grosseto.

Det känns svårt att skriva ett referat då man fortfarande tänker på de tragiska sekvenserna från Pescara där en 25 årig Livornospelare miste sitt liv i samband med en fotbollsmatch. Piermario Morosini var inte en så känd spelare och vi visste inte mycket om honom men känner ändå en stor sorg för det som skett samtidigt som vi förundrar oss över att sådant kan inträffa trots alla noggranna och avancerade läkarkontroller proffsspelare måste genomgå.

Beträffande Nocerinas match kan vi säga att man tog en viktig bortaseger i Grosseto, tre poäng som kan väga tungt i bottenstriden och öppnar möjligheter att ta sig åtminstone till playout.

Nocerina visade större motivation och vann rättvist mot ett ganska trött och oinspirerat hemmalag.

En oväntad matchvinnare blev ytterbacken Laverone som gjorde båda målen (i minut 18 och 69) efter fina framspelningar av Farias som verkar åter i storform efter några månaders blackout.

Målgörare för Grosseto blev nickspecialisten Sforzini som svarade för den provisoriska kvitteringen i minut 35. Grosseto fick två mål rättvist bortdömda då Sforzini i den 2e minuten var offside och Mancino i sista minuten försökte lura domaren genom att ”nicka” med armen.

Det är en positiv period för ”i molossi” som vi hoppas fortsätter även på lördag när Reggina besöker stadio San Francesco.

 

Grosseto (4-4-2): Viotti; Calderoni, Olivi, Padella, Antei; Caridi, Crimi, Sciacca (70' Mancino), Alfageme (34' Ronaldo); Sforzini, Keko (52' Lupoli)

Nocerina (4-3-3): Concetti; De Franco, Di Maio, Rea, Figliomeni; Barusso (64' Giuliatto), Bruno, Laverone; Farias, Castaldo (75' Mingazzini), Catania (60' Merino).


Matchsammandrag

Rino Mariano2012-04-18 23:07:29
Author

Fler artiklar om Nocerina