Playoff finalerna: stor besvikelse i Lecce och Pisa. Carpi och Latina till serie B
Missnöjda Leccefans vandaliserar sin egen arena

Playoff finalerna: stor besvikelse i Lecce och Pisa. Carpi och Latina till serie B

Våldsamheter i Lecce efter matchen

Grupp A

Lecce – Carpi 1 – 1 (sammanlagt 1-2)
Trots en på pappret mindre kvalificerad spelartrupp visade sig Carpi vara ett bättre lag än Lecce och tog sig rättvist, för första gången i sin historia, till serie B.  
Lecce fick en drömstart – mål redan i den 3:e minuten – men lyckades inte behålla den värdefulla ledningen och får därmed spela i Division I även nästa säsong. Carpi hade hand om matchen och efter bl a en stolpträff i den första halvleken kom det välförtjänta kvitteringsmålet på frispark i den 74:e minuten.

Matchen fick tyvärr ett beklagligt efterspel. Efter slutsignalen stormade över 200 Leccesupportrar planen, misshandlade några ordningsvakter och försökte ta sig in i omklädningsrummet. Försöket misslyckades men våldsamheterna fortsatte sedan utanför stadion. En polisbil sattes i brand och ett antal poliser skadades. Dagen efter kom förbundets domslut: Lecce fick 15000 Euro i böter och tvingas spela nästa säsongs första 4 hemmamatcher utan publik.
Publik 10000

Highlights

Våldsamheter


Grupp B

Latina – Pisa 3-1 (sammanlagt 3-1)
Matchen var jämnare än vad slutsiffrorna pekar på och avgjordes efter 120 spännande minuter. Pisa, som var piskat att vinna, tog ledningen i den 19:e minuten på frispark men hemmalaget kvitterade i den första halvlekens slutsekunder med ett nickmål.
Den avgörande händelsen kom under förlängningen i den 98:e minuten då Latina fick en straff och Pisas målvakt blev utvisad. Pisa hade redan gjort de 3 tillåtna byten och därför fick en försvarare ställa sig i mål. Minuterna senare blev det straff igen för Latina – den missades – och ytterligare en Pisa spelare utvisades.
I dubbelt numerärt överläge gjorde hemmalaget sitt tredje mål i den 106:e minuten och kunde sedan fira sin första uppflyttning någonsin till serie B
Publik 6500

Highlights

Rino Mariano2013-06-20 22:49:07
Author

Fler artiklar om Nocerina