Playoff/out: Nocerina-Latina 1-0 (och övriga matchers resultat)
Milantalangen Marco Baldan blev matchvinnare mot Latina

I molossi har skaffat sig en liten fördel inför den svåra returen. Alla resultat i playoff och playout.

Nocerina tog ett litet steg mot playoff finalen när man i söndags besegrade Latina med 1-0 på stadio San Francesco.
Den första halvleken blev, bortsett från de första 15 lovande minuterna, mycket taktisk och snål på målchanser. Latina uppträdde som väntat ganska defensivt medan i Molossi verkade känna av spänningen -många felpassningar- och hade svårt att få igång sitt anfallsspel. Gästernas rutinerade mittfält höll matchtempot nere och tvingade de rödsvarta att spela många långbollar som oftast blev ett lätt byte för det effektiva -speciellt i luftrummet- mittbacksparet. Det blev emellanåt lite nervöst under matchen eftersom domaren länge tolererade Latinaförsvarets rätt så hårda metoder. En del farliga tacklingar bakifrån förblev ostraffade och det verkade nästan som att domaren glömt det gula kortet i omklädningsrummet.

I den andra halvleken fick man genast se ett piggare och aggressivare Nocerina. Ett par lyckade spelarbyten i inledningsminuterna gav ett bättre flyt i spelet – i synnerhet på kanterna – och motståndarna pressades alltmer tillbaka. Efter ett par goda chanser kom segermålet i den 67:e minuten då mittbacken Baldan fanns på rätt plats efter en målvaktsretur.
I matchens slutskede visade i Molossi en försiktigare attityd och Latina tryckte på dock utan att skapa större farligheter. En välförtjänt seger som vi hoppas kan vara värdefull inför den svåra returmatchen.

De knappa segersiffrorna är ingen trygghetsgaranti -absolut inte tillåtet att förlora- men å andra sidan har Nocerina nu tagit över den fördel Latina hade från början.

Liten Matchkrönika

1' – efter endast 8 sekunder skjuter Mazzeo bollen i mål men domaren hade avbrutit spelet ett ögonblick tidigare och tilldömt Nocerina (!) en  frispark
8' – målvakten De Lucia bjuder gästerna på en gratischans när han tappar en enkel boll. En Latina anfallare missar otroligt tre-fyra meter från öppet mål, han var kanske inte beredd på gåvan
14'- högljudda protester från publiken när Evacuo dras omkull i straffområdet. Domaren pekar inte på straffpunkten och ger istället Latina en   frispark
27'- Mazzeo nära att göra mål på frispark, bollen hamnar centimeterna utanför

48'- Negro kontrollerar en svår boll vid kortlinjen, lobbar över en försvarare och skjuter på volley. Latinas målvakt är välplacerad.
50'- Evacuo spelar fram Mazzeo som missar från nära håll
62'- Latinas målvakt räddar Negros markskott
67'- Negro lägger en frispark strax utanför straffområdet, Latinas målvakt räddar med öppen hand och Baldan slår in returen
81'- Latina har ett farligt skott från 20 meter som hamnar ovanför ribban

Publiksiffran uppgick till 7250 (500 gäster från Latina). En bra notering med tanke på att matchen direktsändes av Raisport.