Lagbanner
Zaniolo lämnar för Galatasaray
Nicolo Zaniolo.

Zaniolo lämnar för Galatasaray

Nicolo Zaniolo lämnar Roma för den turkiska toppklubben Galatasaray.

Vinterns stora följetong på transferfönstret har för Romas del kretsat kring Nicolo Zaniolo! Det har varit dramatiskt kring den italienska mittfältaren i flera veckor. En infekterad situation med klubben. Han har inte varit kallad till de fyra senaste matcherna. Matcher där Roma har spelat mot Fiorentina, Napoli, Spezia och Empoli. Under hela januari ryktades till en hel rad olika klubbar. Främst italienska och engelska klubbar - av olika digniteter. Tiden gick och när de flesta fönstrena runt om i Europa, bland annat det italienska och engelska, hade stängt fanns Zaniolo fortfarande kvar i Roma.

Rykten i italiensk media har den senaste tiden placerat 23-åringen både i Fenerbahce och Galatasaray. Galatasarays tränare Okan Buruk sa för ett par dagar sedan att Zaniolo är en världsklasspelare och medgav att han skulle vilja se den italienska landslagsspelaren i Galatasaray. En övergång var möjlig då det turkiska transferfönstret inte hade stängt.

Igår gick Roma, på sin hemsida, ut med att Nicolo Zaniolo lämnat Roma. Roma meddelade att spelaren är klar för Galatasaray. En övergång som är permanent. Hur mycket affären landade på uppges inte. Det finns, i italienska medier, uppgifter om att affären ska ha gått loss på totalt 22 miljoner euro - inklusive bonusar. 15 miljoner euro plus 7 miljoner euro i bonusar. Roma ska dessutom erhålla 20% av övergångssumman vid en eventuell vidareförsäljning. Utöver detta påstås dessutom ha första tjing på Yusuf Demir och Efe Akman, enligt den italienska journalisten Fabrizio Romano.

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2023-02-09 10:25:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?