-
-

Sassuolo-Nocerina 3-1
Ingen vidare debut för Nocerina

Sassuolo-Nocerina 3-1

Tung förlust borta mot Sassuolo. En varningslampa för lagledningen.

 

Nocerina inleder matchen övertygande genom att i de första minuterna pressa tillbaka Sassuolo i egen planhalva. Redan i den 11e minuten blir det utdelning. Hörna från vänster som Catania nickar i stolpen, bollen dansar på mållinjen tills backen De Maio enkelt petar in den. Sassuolo har svårt att få igång spelet då det är ständig press på bollinnehavaren. Men i den 22e minuten inträffar något som kommer att få ödesdigra konsekvenser för Auteris trupp: Bruno blir skadad och är tvungen att kliva av plan. In kommer Marsili men det blir precis som luften går ur i molossi och 13 minuter av total taktisk kaos följer: en motorväg öppnar sig fram till Nocerinas straffområde. Och i den 26e minuten är det dags för kvittering. Hörna från vänster som Terranova nickar in vid den bortre stolpen. Inom loppet av 11 minuter fullbordas Molossins ”debacle” då först Boakie i den 33e minuten och Sansone i den 37e ger Sassuolo dubbel ledningen.

De svartrödes reaktion är minst sagt svag men i den 41' har man chans till reducering. Negro skjuter från 25 meter, på returen har Castaldo 3-2 bollen på foten, men målvakten räddar på linjen.

 

Andra halvlek börjar med ett till synes mera motiverat Nocerina, men skenet bedrar eftersom bortsett från ett hårt skott från Marsili, som Sassuolo målvakten räddar med lite tur, kommer det inte att bli någon belägring av det emilianska straffområdet, eller åtminstone inte en sådan som resulterar i klara målchanser. Tvärtom är det Sassuolo som kommer närmare 4-1 med ett par giftiga kontringar.

Auteri försöker blanda korten genom att sätta in Farias och Plasmati och övergå till en 4-2-4. Men matchbilden kommer inte att ändras något avsevärt. Resultatet förblir 3-1 och Nocerinas första förlust är ett faktum.

 

Kommentar:

Det är svårt att dra några egentliga slutsatser efter bara en omgång. Men efter att ha sett matchen tror vi på redaktionen att en sak står helt klar. De kommer inte att fungera att under de 41 kommande matcherna endast förlita sig på två mittfältare av kvalitet'som Bruno och De Liguori (sistnämnde verkar dessutom i usel form då han missat största delen av ”ritirot”). Igår fick vi bekräftat att om en av dem saknas blir det riktigt stora problem. Om Nocerinas mittfält inte ständigt pressar motståndaren och agerar som filter för försvaret blir laget väldigt sårbart. Detta var egentligen redan tydligt under förra säsongen och borde ha stått klart för ledningen inför mercaton.

Som tur är tänds varningslampan redan nu och vi hoppas att man kommer att komplettera laget under mercatons sista dagar.

 

Sassuolo (4-3-3):Pomini, Longhi, Magnanelli, Piccioni, Troiano (Cofie), Boakye, Sansone, Valeri, Laribi (Consolini), Terranova, Laverone.

 

Nocerina (3-4-3):Gori; Pomante, De Franco, Di Maio; Scalise, Bruno (Marsili), De Liguori, Bolzan (Plasmati); Catania (Farias), Castaldo, Negro

 

Highlights

 

 

Pier Mariano2011-08-28 17:28:00
Author

Fler artiklar om Nocerina