Slut på äventyret
Det blev Auteris sista match som tränare i Nocerina. Grazie Mister

En målvaktstavla sänker Nocerina. Latina vinner med 1-0 och går till final. Alla resultat i playoff och playout

Minut 75: ställningen är fortfarande 0-0 i den jämna returmatchen och endast en kvart skiljer Nocerina från playoff finalen. Latinas mittfältare Barraco skjuter från minst 30 meters avstånd, skottet verkar helt ofarligt men målvakten De Lucia gör ett grovt misstag och bollen slinker in i mål. Ingen lägger skulden på honom, sådant händer, men hans tavla satte punkt på Nocerinas säsong. Playoff finalen kommer tyvärr att få andra aktörer.
Efter sammanlagt 1-1 går Latina vidare tack vare sin bättre placering under reguljärsäsongen (samma antal poäng men bättre målskillnad i inbördesmöten). Man kan därför reta sig på de många poäng man tappat under säsongen både för ens egen skuld och också för en hel del otur. En enda poäng mer hade givit Nocerina fördel och därmed en plats i finalen. Tanken går också tillbaka till hemmamatchen och speciellt till den solklara straffen som domaren inte såg. Det hade i så fall kanske kunnat bli större segersiffror och därmed en lugnare returmatch. Synd att behöva åka ut på det här viset, känslan är att man missat en jättechans att ta sig tillbaka tillserie B efter ett års frånvaro. Den eventuella finalen mot Pisa hade naturligtvis inte blivit en enkel formalitet men vi tror att i Molossi skulle ha haft stora möjligheter mot ett lag man klart besegrat (3-0) ett par månader sedan. Hur som helst är dessa endast fria funderingar och spekulationer, att verkligheten är en annan måste man sportsligt acceptera.
Besvikelsen är fortfarande påtaglig bland de rödsvarta tifosin men det som oroar mest är ryktena om klubbens framtid. Det sägs att presidenten och ägaren Citarella – han kommer att hålla en presskonferens imorgon – tänker lämna eller att han i bästa fall kommer att minska sina investeringar och satsa på ett ungt lag utan stora ambitioner. ”Det kommer att dröja flera år innan vi är tillbaka i serie B” fruktar fansen. Vi tar i trä!

Highlights

Latina (4-3-3)
Bindi – Milani, Cottafava, De Giosa (72' Tulli), Bruscaggin – Barraco, Cejas, Sacilotto – Gerbo, Danilevicious (46' Schetter), Agodirin.

Nocerina (4-3-3)
De Lucia – Daffara (77' Pepe), Baldan, Scardina, Chiosa – Corapi (81' Gorobsov), Bruno, Garufo (87' Russo) – Mazzeo, Evacuo, Negro
Publik 5.500 med c:a 1300 från Nocera.

Övriga Playoff/out resulatat

Grupp B – Playoff semifinaler (Pisa och Latina till final)

Perugia – Pisa 2-2 (sammanlagt 3-4). Pisa går helt rättvist till final mot Latina. De dramatiska slutminuterna blev en riktig rysare och en grym besvikelse för storfavoriten Perugia. Pisa tog ledningen efter 3 minuter och hade bra kontroll över matchen fram till den 75:e minuten då man fick en man utvisad. Perugia vände på resultatet (minuterna 79 och 84) och var vid det här läget i final men 50 sekunder senare (hemmapubliken jublade fortfarande vilt) kom Pisas avgörande kvittering.
Publik 14.848 Highlights

Grupp B - Playout finaler (Sorrento och Andria nedflyttade till division 2)

Prato – Sorrento 2-1 (sammanlagt 3-2). Sorrento behövde vinna och tog ledningen i den 9:e minuten. Prato kvitterade 5 minuter senare och slog in säkerhetsmålet i den 60:e minuten.
Publik 808

Andria – Barletta 0-1 (sammalagt 0-3). Andria behövde vinna med 2 måls marginal men lyckades aldrig hota Barlettas målvakt. Gästernas segermål kom i den sista spelminuten.
Publik 3116.

Grupp A - Playoff semifinaler (Lecce och Carpi till final)

Lecce – Virtus Entella 2-1 (sammanlagt 3-2). Lecce gjorde historien kort och avgjorde redan i den första halvleken (min. 24 och 27). Virtus Entella hade behövt göra 3 mål men lyckades bara reducera (min. 72).
Publik 6202 Highlights

Carpi – Sud Tirol/Alto Adige 2-2 (sammanlagt 4-3). Efter att ha vunnit borta såg det enkelt ut för Carpi men det blev inte riktigt så. Sud Tirol kämpade tappet efter Carpis ledningsmål (min. 24) och lyckades efter paus vända på resultatet (min 52. och 57). Gästerna hade behövt ytterligare ett mål men det blev istället Carpi som kvitterade i den 70:e minuten.
Publik 1918 Highlights

Grupp A – Playout finaler (Portogruaro och Cuneo nedfltytade till division 2)

Portogruaro – Tritium 1 -2 (sammanlagt 2-3). En riktig skräll. Tritium hade tagit endast 3 segrar under reguljärsäsongen. Gästerna ledde dubbelt i den första halvleken (min 11 och 35). Efter hemmalagets reducering blev Tritiums målvakt matchjälte och räddade kvar sitt lag i division I
Publik 1000

Cuneo – Reggiana 0-1 (sammanlagt 1-2). Med en rejäl hjälp från fru Fortuna lyckades Reggiana klara kontraktet. Gästerna vann på en tveksam straff (min 45). I den andra halvleken hade Cuneo två skott i ribban och missade minst 4-5 jättechanser.