Stor seger liten glädje
Merino firar efter 2-0 målet. Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Stor uppvisning av Merino när Nocerina sänkte Padova hemma. Tyvärr kom det inga glada nyheter från de andra matcherna.

Efter en av sina absolut bästa insatser vann Nocerina med klara siffror över Padova i säsongens sista hemmamatch. Resultatet fastställdes redan före paus och segern blev förvånansvärt enkel med tanke på att Padova var på jakt efter tre poäng som troligen skulle ha säkrat en playoff plats.

De rödvita blev därför en stor besvikelse och det är faktiskt svårt att tro att det är 23 poängs skillnad mellan lagen.

Glädjen på den nästan fullsatta stadio San Francesco blev trots segern ganska dämpad eftersom det inte kom goda nyheter från de andra matcherna. Vicenza vann mot Bari och Nocerina befinner sig därför fortfarande en poäng under nedflyttnigssträcket.

Liten Matchkrönika

Molossi tar ledningen redan i den tionde minuten när planens gigant Merino spelar fram Catania som rusar iväg och enkelt överlistar målvakten Perin. I den 24e minuten räddar Perin efter en fin kombination Castaldo-Catania. På den efterföljande hörnan gör Merino mål direkt tack vare också ett lite okoncentrerat Padova försvar. Den lille peruanske trollkarlen fullbordar sin fantastiska prestation i den 44e minuten då han elegant placerar bollen vid den bortre stolpen och gör 3-0.

Det händer inte mycket i den andra halvleken. Nocerina förvaltar ledningen och är nära ett fjärde mål i minut 76 men Laverones skott hamnar på stolpen. I slutminuterna vaknar gästerna till i försök att rädda äran och tvingar den hittills sysslolöse Concetti till ett par fina räddningar.

Den fina insatsen var ett ytterligare bevis på att Nocerina med den nuvarande truppen inte är ett bottenlag. Visserligen är det redan en succé att vara med att slåss om en playout plats ända fram till den sista omgången med tanke på att man låg hopplöst sist lite mer en två månader sedan. Man måste ändå beklaga att åtminstone en del av de spelare som tillfört laget en helt annan kvalitet inte värvades förra sommaren men först i vintras.

Inför den sista omgången ställs man framför en väldigt otacksam uppgift: man får möta målmaskinen Pescara borta. Zemans lag säkrade en plats i serie A i lördags (3-1 borta mot Samp) och öser in mål på löpande band – 89 hittills -. Enbart anfallstrion Insigne-Immobile-Sansovini står för hela 61 stycken. Det ser alltså ganska mörkt ut för Nocerina som måste försöka ta tre poäng.

En nästan omöjlig uppgift men i Nocera hoppas man lite skämtsamt att Pescaras spelare kommer att fira och festa under veckan och kommer trötta till lördagsmatchen.

Om miraklet inträffar i Pescara är Nocerina med i playout förutsett att Vicenza inte vinner borta mot Reggina. Även vid oavgjort finns en minimal chans, men då krävs det att Vicenza förlorar och att Empoli inte vinner sin hemmamatch mot Cittadella alternativt att Livorno förlorar hemma mot Grosseto. Ganska osannolikt men ….....bollen är rund.

Nocerina (4-2-3-1): Concetti; De Franco (22' Rea), Figliomeni, Di Maio, Giuliatto; Bruno, Mingazzini; Laverone, Merino, Catania (67' Farias); Castaldo (73' Barusso).

Padova (4-3-3): Perin; Legati, Trevisan, Schiavi, Renzetti; Cuffa (83' Succi), Italiano, Bentivoglio; Lazarevic, Cacia, Cutolo (65' Drame).