Vinna eller försvinna
Hårda tider för tränarduon Auteri-Cassia Foto Luigi Gasia

Vinna eller försvinna

Derby borta mot ärkerivalerna Juvestabia. Endast en seger skulle kunna hindra en allt för tidig kapitulation

Nocerinas usla säsong hittills är ytterligare en bekräftelse på att lag byggs upp under sommarmercaton och inte i januari. Vi tänker inte än en gång diskutera vilka och vem som bär ansvaret för den katastrofala säsongen, tabellen talar ett tydligt språk.

Efter att ha bytt ut 8/11 av laget under mercaton i januari står resultaten framför allas ögon: 1 poäng på de senaste 3 matcherna (1-1 hemma mot Bari med en godkänd prestation, sen en ”enkel” förlust i Turin med 3-1 där man egentligen var med i matchen endast under den första kvarten; förlust hemma mot Cittadella med 1-0).


Det står tyvärr klart för de flesta fansen att säsongen är förlorad, chanserna att klara kontraktet är i nuläget verkligen minimala. Och skam på skammen verkar laget gå mot den sämsta av sina serie B säsonger. Detta är egentligen oförlåtligt, då förutsättningarna var de bästa tänkbara: man hade vunnit sin serie långt i förväg, i praktiken redan i början av mars, klubbekonomin är god och fansen är bland de mest entusiastiska i hela landet.


Ilska och bitterhet är därför stora bland fansen, som ser ett länge efterlängtat resultat rinna ut i sanden. En delegation från de olika supportergrupperna samtalade med spelarna i måndags. Beskedet var rakt och enkelt: låt oss inte skämmas på lördag.


Imorgon möter man nämligen ärkerivalerna Juvestabia och det lär bli hett på stadio Romeo Menti där man väntar c:a 700 fans från Nocera (hade varit många fler om tabellpositionen hade varit lite annorlunda). Relationerna mellan fansen har aldrig varit idylliska, långt ifrån, dessutom har juvestabia möjligheten att ge Nocerina ”dödsstöten”, någonting som skulle svida i all evighet i de rödsvarta själarna. En förlust imorgon skulle troligen betyda ett avstånd från nästsista plats på 7-8 poäng och ett farväl till de redan bleka förhoppningar om att försöka arbeta sig upp i tabellen. Därför uppmanas spelarna att åtminstone visa den kampanda som verkar saknas just nu.

Ett derby är trots allt ett derby och det är svårt att förutse hur det kommer att sluta, men en sak är säker, det kommer att blir en het eftermiddag....

Pier Mariano, Rino Mariano2012-03-02 22:10:59
Author

Fler artiklar om Nocerina