Vittoria.....finalmente!
Mazzeos välplacerade frispark. Foto tuttonocerina.com

Äntligen kom Nocerinas första seger efter en problematisk säsongstart.

Efter en dålig inledning på säsongen – 5 matcher utan seger och 3 utan gjorda mål – ljusnade det äntligen för Nocerina i den sjätte omgången när man besegrade storsatsande Perugia med 2-0. I den förra artikeln berättade vi om den problemfyllda försäsongen och refererade kort om de två första matcherna. I den tredje omgången blev det lite oväntat en hemmaförlust mot Latina – 0-1 – efter en tråkig och händelselös tillställning. Gästernas segermål kom – kanske inte helt rättvist – i den 75e minuten. Hur som helst var Nocerinas insats så pass blek att man inte kunde klaga på slutresultatet.

Mycket bättre blev det inte i den fjärde omgången borta i Barletta. I molossi åkte visserligen hem med en poäng – 0-0 – men fick inte igång sitt spel och var aldrig nära att besegra ett på pappret mycket svagare lag. Efter dessa dåliga insatser började en viss oro att växa bland de svartröda fansen och vid det här läget kunde Nocerina betraktas som ett stort frågetecken. Ett lag med stor potential som tycktes sakna både spel och form.

I den femte omgången blev det ännu en bortamatch mot Frosinone, ett betydligt starkare motstånd än Barletta. Trots en välspelad första halvlek låg i Molossi under med 2-0 efter två kontringsmål av hemmalaget. Trots motgångarna var det ett taggat Nocerina som kom in efter paus och man kunde sätta slut på den långa måltorkan (över 320 minuter) och kvittera med två mål på 3 minuter . Tränaren Auteri sa efteråt ”efter alla problem vi haft i somras visste jag att vi skulle få det svårt i de första matcherna. I Frosinone har jag sett en hel del framsteg, både spel- och konditionsmässigt”. I en tidigare intervju hade Auteri sagt att man inte kunde räkna med att få se det ”riktiga” Nocerina före mitten av oktober.

Så det var upp till bevis i söndags när man fick besök av Perugia, ett lag med stora och välbefogade ambitioner. I fjol spelade Perugia i seconda divisione men kan inte betraktas som en nykomling då man har ett långt förflutet i serie A. Några år sedan gick klubben i konkurs och fick starta från serie D. På två säsonger har man tagit upp sig till prima divisione och efter sommarens mercato siktar man helt öppet på serieseger.  Ett oigenkännligt – till det bättre naturligtvis - Nocerina dominerade totalt den första halvleken som slutade 0-0 bara tack vare en storspelande Koprivec i Perugia målet. Efter paus verkade Perugia våga lite mer och hotade Aldegani med ett par farliga avslut men sedan satte Nocerinas forwards sin prägel på matchen. Ledningen kom i minut 51 med Evacuo som vände bort två motståndare och lämnade målvakten chanslös med ett välplacerat skott intill stolpen. I den 74:e minuten kom det andra målet med Mazzeo som mästerligt slog en frispark i Koprivecs vänstra kryss.

Säsongens första seger hälsades av den äntligen nöjda publikens jubel och innebär ett litet kliv upp i tabellen. I nästa omgång möter man Catanzaro borta. Matchen spelas på måndag kl 20.45 och kommer att gå i direktsändning på Raisatsport 1.