Lagbanner
Arizona Coyotes Awards | "Skillnaden mellan vinst och förlust"
Den första upplagan av Arizona Coyotes Awards!

Arizona Coyotes Awards | "Skillnaden mellan vinst och förlust"

Säsongen är med största sannolikhet över. Därför vill jag passa på att dela ut priser till de spelarna i laget som stuckit ut lite extra denna säsong.

Jag skulle vilja starta en årlig tradition. En tradition som likt NHL Awards delar ut priser till de spelarna som har utmärkt sig lite extra under säsongen. Priserna är uppkallade efter spelare som jag tycker har lämnat ett avtryck i organisationen genom historien. Jag ger er – Arizona Coyotes Awards.


         
Peter Mueller Trophy | Årets Framsteg
Detta pris är uppkallat efter Peter Mueller som säsongen 07–08 kom in som rookie och gjorde 54 poäng på 81 matcher - 22 mål och 32 assist. Priset går till den spelaren som har gjort de största framstegen under säsongen.

Vinnare | Conor Garland
Conor har gått från att vara en doldis till att bli en utav lagets viktigaste spelare inom loppet av ett år. Han vann den interna mål-ligan med sina 22 mål och har hela säsongen varit ett hot när han är ute på isen. Grabben gör sina lagkamrater bättre.
 

      
Teppo Trophy
| Årets Back
Detta pris är uppkallat efter storbacken Teppo Numminen som är organisationens kanske bästa back genom tiderna - med sina tolv säsonger för klubben. Priset går alltså till den backen som överlag har varit bäst på isen under hela säsongen.

Vinnare | Jakob Chychrun
Jakob har som ni tidigare läst imponerat mycket på mig. Har trots sina skadebekymmer studsat tillbaka gång på gång – och denna säsong har han tagit enorma steg. Har varit lagets överlägset bästa back. Gör sällan misstag och med sina tolv baljor vinner han Teppo Trophy.


Ilya Trophy | Årets Målvakt

Detta pris är uppkallat efter den lite specielle målvakten Ilya Bryzgalov. Ilya gjorde ett rejält avtryck på mig när jag började följa Coyotes - då han hade sin peak i karriären under sin tid i klubben. Priset går därför till årets bästa målvakt.

Vinnare | Darcy Kuemper
Darcy är det självklara valet här. Antti Raanta gjorde det såklart bra – men är man i snacket om att vinna Vezina Trophy som går till hela seriens bästa målvakt så förtjänar man ”Ilya Trophy” i min bok. Darcy var skillnaden mellan vinst och förlust enormt många matcher under säsongen. Hela laget spelar bättre med Kuemper bakom sig.


      
Tkachuk Trophy | Årets Forward
Detta pris är uppkallat efter superstjärnan Keith Tkachuk - som under sin tid i Coyotes snittade över en poäng per match över 332 matcher. Han är även den spelaren som gjort flest poäng och mål under en och samma säsong i historien. Priset går alltså till årets forward.

Vinnare | Taylor Hall
Taylor kom in och spetsade till laget rejält offensivt. Man märker vilken stjärnstatus han har och varför han har den. Med sina 27 poäng på 35 matcher så var han en fin injektion – trots uteblivna resultat lagmässigt. Han kan skapa lägen på egen hand och tillsammans med Garland och Dvorak så var de lagets bästa formation framåt.


     
Roenick Trophy | MVP
Detta pris är uppkallat efter Jeremy Roenick. Jeremy som under sina fem år i öknen vann den interna poängligan tre gånger - och kom tvåa resterande säsonger. Med det så var han lagets främsta spelare under sin tid Phoenix. Priset går alltså till den spelaren som har varit mest värdefull för laget under säsongen.

Vinnare | Darcy Kuemper
Precis som anledningen till att han blev årets målvakt så blir han även årets MVP. Han höjde laget enormt när han vaktade kassen och kunde precis som - när Hall skapar chanser framåt – spika igen totalt och vinna matcher på egen hand.


    
Shane Doan Award | Årets Hjärta
Detta pris är uppkallat efter Mr. Coyotes, Shane Doan. Doan spelade i klubben 20 år och var kapten under 14 av dem. Han var ett föredöme både på - och utanför isen. Han gav allt för klubben och är än idag ansiktet utåt för klubben. Priset går därför till den spelaren som inspirerar sina lagkamrater - och som ger allt för klubbmärket.

Vinnare | Derek Stepan
Dereks roll i klubben är något speciell. När han först kom till klubben så hoppades man på en spelare som kunde tillföra massor framåt. Istället så har han fått ta ett stort ansvar som en tvåvägscenter. Han fyller en stor roll i defensiv zon – inte minst i boxplay. Han är assisterande kapten av en anledning och vet hur man inspirerar sina lagkamrater med hårt slit på isen samtidigt som han är ett fint stöd utanför isen.


Och där sätter vi punkt för den första upplagan av SvenskaFans - Arizona Coyotes Awards. Vad tycker ni? Är detta ett koncept som är välkomnat och vilka hade ni valt som vinnare?

Egron Josefssonegron.josefsson@hotmail.com@EgronJosefsson2020-04-15 13:45:00
Author

Fler artiklar om Arizona