Lagbanner
2021-10-26 01:00

NY Rangers - Calgary

Inför Rangers vs Flames
Panarin och Zibanejad.

Inför Rangers vs Flames

Vid 01.00 inatt släpps pucken i Madison Square Garden där formstarka Rangers tar emot ett Calgary på uppsving.

Det kanadensiska laget kommer senast från en seger på övertid mot Washington Capitals där svenske Elias Lindholm stod för ett hat-trick. Lindholm har inlett säsongen urstarkt och står i skrivande stund på sex mål efter fyra matcher spelade. Totalt har Flames tagit fem av åtta poäng medan Rangers tagit nio av tolv möjliga poäng i säsongsupptakten.

Rangers inledning rent resultatmässigt får nog de flesta supportrarna att slicka sig runt munnen, men ser man till hur det sett ut på isen finns det ett flertal saker som oroar. Det offensiva maskineriet har inte klickat i än, där ett flertal chanser missats och med en hel del otur i form av ramträffar. Förhoppningsvis är Strome tillbaka och ger därav lite mer stabilitet i toppkedjorna. När det kommer till just offensiven måste även PP-spelet bli betydligt bättre. Just nu står man på beklagliga 12,5%. Lyckas de förbättra detta finns goda chanser till en femte raka vinst. Om inte, får väl Shesterkin åka in och sno åt sig ytterligare en vinst till sitt Rangers...

Matchen i matchen blir därav sannolikt en duell på keeper-fronten, där både Markström och Shesterkin vilade i sina respektive matcher senast. Shesterkin står på makalösa 95,3% efter fyra spelade matcher medan Markström på tre matcher har stabila 92,4 i räddningsprocent.

Med detta sagt tror jag en spännande och jämn match väntar i MSG inatt.
Mitt tips: Rangers vinner (4-3, ÖT)

Erik Landsjöerik.landsjo@gmail.com2021-10-25 17:53:03
Author

Fler artiklar om NY Rangers