Lagbanner
Veckans svep: NY Rangers
Panarin och Zibanejad firar efter avgörandet i övertid mot Toronto.

Veckans svep: NY Rangers

Passivt spel, strålande målvaktsspel och en enastående comeback. Veckan som gått har verkligen bjudit på allt och lite till. Rangers har varit ute på roadtrip och svepte med sig samtliga poäng hem till Manhattan. Nedan följer matchresultat, spelarstatistik samt egna kommentarer och analyser från vecka 42 med New York Rangers.

19/10-21: NYR 2 - 1 TOR (ÖT)
Kommentar: Efter en fullständigt bedrövlig match stod Igor Shetsterkin på huvudet och rånade Toronto på de två poängen. Den ryske burväktaren fick 41 skott emot sig och fullständigt lyste. Tack vare detta kunde Zibanejads tidiga mål skicka Rangers till en förlängning. Väl där var det samma Zibanejad som vann sin tekning och spelade fram till Panarin som kunde skicka upp pucken i krysset och segern var bärgad. Ett totalt rån, ett stort sådant.

22/10-21: NYR 3 - 1 NSH
Kommentar: Denna match var betydligt jämnare och det svängde fram och tillbaka hela matchen igenom. Tack vare Lafrenieres andra mål för säsongen kammade man även hem segern i denna match, något mer rättvist. Återigen storspelade Shetsterkin med sina enastående 96,6 i räddningsprocent. En mycket lovande inledning på säsongen för lagets tilltänkta förstemålvakt.

23/10-21: NYR 3 - 2 OTT
Kommentar: Denna match blev ett snedsteg bakåt, då man inte alls kom upp i tempo och hade svårt att sätta spelet från start. Redan efter 41 sekunder släppte Georgiev in en puck och Ottawa skulle sedan utöka sin ledning till 0-2 i början på tredje. Efter uselt spel i Power Play från de två tidigare matcherna kunde man äntligen hitta nätet här. Sen, ja vad hände sen egentligen? Inom loppet av 3 minuter och 20 sekunder vände man 0-2 till 3-2, vilket sedan blev slutresultatet. 

Nuvarande record: 4-1-1

Vi fick verkligen inte se något skönspel, men jag måste medge en viss förväntan och spänning kring detta nya lag på Manhattan. Helt annan mentalitet, plexiglaset skakar av alla tacklingar och gruppen ser ut att vara i harmoni och ha ett naturligt lugn över sig. Laget utstrålar självsäkerhet genom att vinna matcher de egentligen inte ska vinna. Det är som natt och dag mellan förra säsongens inledning kontra årets. Kan de tre nya värvningarna i form av Goodrow, Blais och Reaves styra skutan mot ett lag som håller i slutspel? Tillsammans med Gallants intåg som ny coach vill jag verkligen tro det.

Veckans poäng:

Spelare Mål Ass Poäng
Zibanejad 1 2 3
Blais 3 3
Panarin 1 1 2
Fox 2 2
Kreider 1 1 2
Goodrow 2 2
Lafreniere 1 1 2
Trouba 1 1
Chytil 1 1
Lindgren 1 1

Veckans målvaktsstatistik:
Målvakt Matcher Räddningsprocent Insläppta mål Skott emot sig
Shesterkin        2      97,1%      2      70
Georgiev        1      92,9%      2      28

Veckans spelare enligt mig:
1. Shesterkin
2. Blais
3. Zibanejad

Erik Landsjöerik.landsjo@gmail.com2021-10-24 14:00:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers