1 - 5

Westergren: "Vart var stjärnorna?"

Spaningslista från Rangers förlust mot Flames.

Fortsatt förtroende för Lundkvist

Bland supportrar har det börjat diskuteras om Nils Lundkvist kanske ska skickas ned till AHL för att låta honom växa där. Rangers visar dock att de fortfarande tror på honom som en NHL-spelare och gav honom speltid även i den här matchen. Lundkvist tillhör bland annat en av lagets powerplay-formationer.

Strome och Gauthier tillbaka

Laget har, av olika anledningar, saknat några spelare den senaste tiden. Till den här matchen var Ryan Strome (Covid-19) och Julien Gauthier (skada) tillbaka i laget igen. Viktigt för Rangers att börja få tillbaka spelare och dessa två herrar kan göra mycket nytta.

Trevande start

Den första perioden bjöd inte på något bländande offensivt spel från New York. De hade svårt att lyckas skapa något och Jacob Markström i Calgarys mål utsattes inte för några större prov, bortsett från ett friläge. I slutminuterna av den första perioden började Rangers slarva även i egen zon och det var också det som gjorde att det stod 0-1 på tavlan när perioden var över.

Svag defensiv

Rangers fortsatte under matchens gång att bjuda på en del tveksamma ageranden i egen zon. Slarviga passningar och problem med att rensa bort pucken, gjorde att Calgary kunde utöka sin ledning.

Även den bäste behöver hjälp

Igor Shesterkin gjorde flera viktiga räddningar under matchens gång och hade det inte varit för att han oftast var med på noterna, skulle gästerna definitivt ha gjort fler mål. Det var vid flera tillfällen under matchens gång som dessa chanser tillkom efter individuella misstag från utespelarna. Det har under säsongens inledning varit ett par matcher där Shesterkin blir alldeles för ensam med att försöka reda ut anstormningar från motståndare.

Vart var stjärnorna?

I den här matchen, som slutade med förlust, kan man fråga sig vart Rangers stjärnor höll hus egentligen. Zibanejad, Panarin, Kreider med flera syntes inte till under stora delar av matchen. De hade svårt att skapa något i det offensiva spelet och även spelet i egen zon lämnade en del att önska. Dessa spelare klev inte fram på det sättet som kan krävas av dem.

Sviten bruten

Det blev som sagt förlust i den här matchen och segersviten stannade vid fyra matcher. Rangers har varit inne i en god form och det återstår att se hur den här matchen påverkar laget.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-10-26 06:39:00