Municipal de Balaidos, 2024-10-19 21:00

Celta Vigo - Real Madrid

 Inför Celta Vigo – Real Madrid:

Inför Celta Vigo – Real Madrid:

Real Madrid åker till Estadio Abanca-Balaídos för att möta Celta Vigo i LaLigas tionde omgång.

Efter ett långt landslagsuppehåll präglat av Mbappes resa till Stockholm där han nu är “skäligen misstänkt” för brott på hotellet han bodde på (någon annan får skriva mer om det i en annan text), är det äntligen dags för ligafotboll igen, och Real Madrid ställs mot Celta Vigo på bortaplan.

Vi madridistas har haft en bra säsongsinledning med en fortsatt förlustfri svit, men det har inte varit helt utan poängtapp. Trots detta ligger vi på andra plats i tabellen, endast tre poäng bakom Barcelona. Nu är det dags att ta chansen och minska avståndet.

Celta Vigo har hittills haft en blandad säsong och ligger på nionde plats i tabellen. Deras form har varit ojämn, med fyra vinster och fyra förluster på nio matcher. Dessutom har de haft svårt mot oss de senaste åren – vi har vunnit alla de senaste fem mötena mellan lagen. Vårt senaste möte i Vigo slutade med en 1-0-seger för Real Madrid, och nu siktar vi på ännu en komfortabel vinst.

Skadeläget och förväntade startelvor
Celta Vigo: Celta har ett tufft utgångsläge inför den här matchen. Deras nyckelspelare Iago Aspas och Ilaix Moriba är båda avstängda, vilket självklart är ett stort avbräck. Dessutom är Jailson och Luca de la Torre borta på grund av skador, och Jonathan Bamba är osäker till spel. Svenska Carl Starfelt har också dragits med skada, men han förväntas kunna spela.
Celta lär ställa upp med en 3-4-3-formation, där Vicente Guaita står i mål. Javier Manquillo, Carl Starfelt och Marcos Alonso bildar troligen deras försvarslinje, med Oscar Mingueza och Hugo Alvarez som wingbacks. Mittfältet består sannolikt av Fran Beltran och Franco Cervi, medan Borja Iglesias leder anfallet med stöd från Pablo Duran och Williot Swedberg på kanterna.

Förväntad elva (3-4-3):
Guaita; Manquillo, Starfelt, Alonso; Mingueza, Beltran, Cervi, Alvarez; Duran, Iglesias, Swedberg


Real Madrid: För vår del är Dani Carvajal, David Alaba och Brahim Diaz alla bekräftade frånvaro på grund av skador. Den stora nyheten är dock att Thibaut Courtois förväntas vara tillbaka i målet efter sin frånvaro. Det är ett viktigt tillskott, särskilt med tanke på hur betydelsefull han är för vårt försvar.
Carlo Ancelotti lär fortsätta med sin sedvanliga 4-3-3-uppställning, där Lucas Vazquez troligen tar Carvajals plats på högerbacken och Ferland Mendy spelar på vänsterkanten. Antonio Rudiger och Eder Militao bildar mittbacksparet. På mittfältet lär vi se Aurelien Tchouameni,Federico Valverde och Jude Bellingham. Anfallet med Vinicius Junior och Rodrygo på kanterna, och Kylian Mbappé längst fram.

Förväntad elva (4-3-3):
Courtois; Vazquez, Militao, Rudiger, Mendy; Valverde, Tchouameni, Bellingham; Rodrygo, Mbappé, Vinicius


Vad kan vi förvänta oss? Med tanke på Celtas skadeläge och våra egna återvändande spelare som Courtois, Militao och Vinicius borde vi ha goda chanser att ta hem segern. Vi har vunnit åtta raka möten mot Celta, och deras osäkerhet på både skador och form talar för oss. Vårt anfall har sett riktigt starkt ut i stunder med Mbappé och Vinicius i spetsen även om det varit lite för ojämnt hittills, och med Bellingham och Valverde som understöd känns det som vi har alla verktyg vi behöver för att plocka hem alla tre poäng.

Min gissning: Celta Vigo 1-3 Real Madrid.

Simon Johansson2024-10-19 11:15:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid