VV Highlights: Straffdrama på plan och i domstol

VV Highlights: Straffdrama på plan och i domstol

Ten hag-skämt, Milankaos, tyskt derby, dimma på Madeira och var ligger Hittarp?





 
Erik ten Hag har nämnts i den här kolumnen flera veckor på rad. Efter den här veckan är det landslagsuppehåll och många har spekulerat i att Manchester United ska göra tränarbytet just dessa veckor. Efter mötet med Aston Villa stod det klart att Erik ten Hag slog det rekord som han tangerade förra säsongsinledningen.

Gör Manchester United något under detta uppehåll?
 


 



Livet har många sliding doors-moment. Det vet vi alla. I somras förhandlade Aston Villa med både Chelsea och Aston Villa om att sälja Jhon Durán. Colombianen lade till och med upp en bild på sin Instagram live, till synes helt redo att bli en West Ham-lirare.

Men, Durán blev kvar och har den första månaden avgjort flera matcher. Och nu blir han kvar till 2030.
 

  Nottingham höll på att ta en Robin Hood-seger på Stamford Bridge, men Robert Sanchez ville annat.


  För många år sedan kollade jag Manchester Citys sponsorer på deras hemsida. Flera stora sponsorer ägdes av ägaren till klubben. Detta är nu allt mer praxis runtom i världen, att ägarna skapar fiktiva företag som sedan går in med massa pengar till klubben. Det är smutsigt, men nu helt ok enligt Premier League.



Evertons sociala medier-team har fått sig ett antal kängor sedan mötet med Newcastle. Detta efter att ett släkten-är-värst-moment där  Evertonprodukten Anthony Gordon kunde avgjort matchen för Newcastle på straff, men missade.
- Henrik Örtenvik
 


 
Herregud, något är skevt i MIlan.
Snacket efter matchen mellan Fiorentina och Milan kommer mer att handla om hur Milan leds än om De Geas räddningar.
För det var skrutt med hur spelarna betedde sig när de fick sina straffar. 
Theo Hernandez tog en straff (hans födelsedag så en liten present...). Han missade.
Sen toh Tammy Abrahams den andra - och missade. 
Inget känns konstigt i det här då båda två är vana straffskyttar. Problemet är att ingen av dem är förstavalet, utan det är amerikanen Christian Pulisic.
Jorå, han var kvar på banan.
Tränare Fonseca klagade efteråt och undra vad fasen som hände. Och stackars Pulisic blev totalt överkörd. 
Hur ser hierarkin ut där i klubben? Är det hela havet stormar i omklädningsrummet? 
Är det inte nu Zlatan ska komma in och dela ut lavetter? Det här är på skolfotbollsnivå.



"Pulisic snacka? Man måste stoppa in ett mynt för att få honom att prata i omklädningsrummet"
Paolo Fonseca om frågan hur amerikanens karaktär är efter derbyt mot Inter då han ger ett annat sken ute på planen.
 

 

David de Gea räddade alltså två straffar men gjorde en riktigt stark insats även bortom dem. 



När höst blir som en ny vår!

 
Var det här det stora genombrottet för Marcus Thuram? Är det skifte på capocannoniere-tronen i Inter?




Ni minns säkert Di Canios diss av Dusan Vlahovic förra veckan. 
Serben atte visserligen ett mål på straff men missade ett öppet läge och expertkommentatorn log nog lite i mjugg när han såg det.
Juve klarade bara 1-1 hemma mot bottenlaget Cagliari efter ett sent straffmål för gästerna.


 


Läktarskanadeln i Milano


- Johan Stistrup
 




Jesús Navas har deltagit i Sevilla-derbyt för sista gången i karriären. I december kommer nämligen den 38-årige Sevilla-legendaren att lägga skorna på hyllan och hyllningskampanjen har pågått sedan säsongen inleddes. Även om Navas varken startade eller avgjorde för Sevilla i 1-0-segern mot stadsrivalerna Real Betis i söndags var han efteråt den som mottog flest hyllningar. Lagkamraterna bokstavligen lyfte Navas på sina axlar efter slutsignalen och använde hörnflaggan för att vifta med hans matchtröja inför Ramón Sánchez Pizjuán-publiken en sista gång.


En fantastisk dubbelräddning från Jan Oblaks sida när hans Atlético de Madrid gjorde mål efter 50 sekunder för att sedan tappa till 1-1 i slutminuten mot Real Sociedad. Här var han dock på tårna, den gode Oblak – till Atlético-supportrarnas förtjusning.


Polacken Wojciech Szczesny har lämnat pensionärslivet och återvänt till fotbollstjänst. 34-åringen lade handskarna på hyllan i somras efter många år i Juventus men kliver nu in som André ter Stegens ersättare i Barcelona. Han har dock inte getts några garantier på att han ska vara ordinarie utan Szczesny får bevisa att han ska ta Iñaki Peñas plats mellan stolparna i ter Stegens frånvaro. Innan Szczesny kastades in i hetluften igen njöt han av sitt pensionärsliv i Marbella med att spela och spela in en dokumentär om sitt liv.


Gironas Paulo Gazzaniga räddade hela tre (!) straffar i en och samma match i söndags. Det var gästande Athletic Club som trots tre olika straffskytter (Àlex Berenguer, Iñaki Williams, Ander Herrera) inte kunde få hål på Girona-keepern. I stället var det Girona som avgjorde just på straff i den 99:e matchminuten – inprickat av Christhian Stuani (förstås). Otroliga scener på Montilivi.


Det har varit en minst sagt svettig säsongsinledning för Valencia. Laget har stått för sin sämsta ligastart sedan säsongen 1997/98 och ligger efter den mållösa drabbningen med nykomlingarna Leganés fortsatt under strecket. Trycket ökar inte bara på manager Rubén Baraja utan även på spelarna som blev konfronterade efter matchen i Madrid i fredags av sina supportrar.



Jag säger väl som Gusten:
 


....eller snarare... Hur hittade de till Hittarp?!

 

- Daniel Jacobsson
 


 
Mötena mellan Eintracht Braunschweig – Hannover 96 är Tysklands största hatmatch och det är sällan lugnt på och utanför planen när de drabbar samman. Detta fick Bundeslandet Niedersachsen att begränsa antalet bortasupportrar på grund av allt stök som varit och som väntades bli. Detta ledde till att ingen ultras från Hannover dök upp på matchen och de sålde inte ens slut på sin biljettandel. Eintracht Braunschweigs ultrasgrupperingar gick på matchen, men vägrade sjunga i solidaritet med Hannover. Även om de hatar varandra så är de enda om att de ska få komma och gå hur de vill till och från matcher, men även äga sin del av läktaren. Det var demonstrationer i båda städerna och runt om i Tyskland klottrades det ”Frihet för Ultras” på bortasektionerna.

 

Det pratades mycket om talangen Karim Adeyemi och i hård strid med andra klubbar gick han till Dortmund sommaren 2022, men han har inte riktigt motsvarat hypen och förväntningarna. I tisdags gjorde han hattrick i första halvlek för Dortmund när de slog Celtic med hela 7-1. I den 48:e minuten blev han dock utbytt på grund av skada och kommer vara borta i sex-sju veckor.


 

Hansa Rostock trillade ur 2. Bundesliga förra säsongen och har haft en tuff start på sin nya tillvaro i 3. Liga, men i det heta DDR-mötet mot Erzgebirge Aue tog de sin blott andra seger för säsongen när Gurleyen avgjorde på tilläggstid. Detta var även deras första seger på bortaplan mot Aue sedan 26 augusti 1967. Det var 20 860 dagar sedan.


 
Bara ett år efter ankomsten i Eintracht så är ett nytt kontrakt utan utköpsklausul undertecknat av både klubben och Hugo Larsson. Svenskens kontrakt gäller över säsongen 2028/29, men vår svenska mittfältsstjärna lär knappast stanna i klubben kontraktstiden ut.


 

Se nedan, jag har heller aldrig sett två liknande straffar i en och samma match. Mötet mellan Magdeburg – Greuther Fürth slutade 2-2. 

 

 
Hannover 96s fans kom till lagets sista träning mot rivalerna Eintracht Braunschweig. Det hjälpte dock föga då Braunschweig vann rättvist med 2-0.
 


 

- Joakim Sparr




 
Lilles skräll mot Real Madrid förtjänar att lyftas. Speciellt med det älskvärda och märkliga hopkoket av spelare. 34-årige Cabella som en gång spåddes en lysande framtid som bildar mittfältaren med en stor talang hälften så gammal i Bouaddi!

 

 

Välkommen tillbaka från de döda Kasper Dolberg!
 
 
Marseille fortsätter att vara lika oförutsägbara som ett rövargäng. Rött kort för Angers i 26-minuten. Tror ni inte att Maupay lyckas dra på sig 2 gula och därmed bli utvisad på bara 3-minuter. matchen slutade givetvis i kryss!

Underbart att se spelare som fortfarande bibehåller sin flärd och teknik. Bådafotade Cherki behöver bara lägga till mer poäng i sitt spel för att alla de stora drakarna ska ha en dragkamp om honom.

Jag tror vi alla lider med Red Bull-koncernen nu.
En sorgens dag.   
 
Gör en alltid glad att se sånt här. Tänker genast på ungen som gav Lustig bollen vilket föranledde Toivionens 3-2 mål mot Nederländerna 2012! Undra vad det blev av den killen!
Roy Keane hade nog fnyst åt denna rubrik - "Bollpojken gör sitt jobb";) 


Läs William Edströms hyllningstext för Johan Neeskens. Underbar läsning! Vila i frid.

 

- Jacob Seiberlich

  

SvenskaFans.com2024-10-08 09:35:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)