Inför Málaga - Real Sociedad

La Real fick tillbringa julen under nedflyttningsstrecket, medan helgens motståndare gick till vila på en sjundeplats.

När sista matchen innan juluppehållet spelats för Real Sociedads del sammanfattades säsongen dittills i matchrapporten: "En bedrövlig avslutning på en bedrövlig höstsäsong". Utlåtandet var helt befogat. Efter att jul och nyår passerat är Txuri Urdin noterade för en artondeplats och utan tvekan krävs förbättringar för att man ska få slippa kika på en tabell där man härjar i botten. Och förbättringarna måste komma omgående.

Nu gästar man La Roseleda och Málaga, som spelade mycket imponerande under hösten och är placerade på sjundeplatsen. De befinner sig visserligen i ett getingbo av lag där en förlorad match kan innebära en elfteplats, men detta undanskymmer inte att de spelat mycket bra.
Tabellmässigt kan en seger innebära mycket för la Real. Celta Vigo är närmast på sjutton poäng, medan man jagar på femton. Således finns chansen att baskerna kan ta sig upp på torrare mark, och förhoppningsvis också bygga vidare på segern.

Hos Txuri Urdin är läget alltjämt instabilt. Holländske burväktaren Sander Westerveld verkar inte ha återhämtat sig från sin skada, Aranzabal saknas till vänster i backlinjen, ovärderlige Xabi Alonso och flyktande De Pedro likaså på mittfältet samt Darko Kovacevic i anfallet. Det är således ett lag som saknar flera nyckelspelare som skall försöka bemästra Málaga, men trots det känns elvan ganska okej. Det är ingen nyhet att den något tunna truppen lidit av europaspelet, vilket kan ses som en av orsakerna.
Mittlåset Schürrer - Kvarme får se upp med Málagas spjutspets Salva, som nätat nio gånger i La Primera, men likväl kommer säkerligen sammansättningen Nihat - De Paula att vålla problem för hemmalagets backlinje.

Att slutresultatet slutligen faller till Txuri Urdins favör känns inte troligt, och man får vara nöjda om man kniper en poäng på La Roseleda. Hjärtat säger vinst, men hjärnan säger förlust.
Må hjärtat vinna!

Spelplats: La Roseleda
Tidpunkt: 17:00
Domare: Dauden Ibáñez

Málaga: Calatayud; Josemi, Sanz, Litos, Valcarce; Edgar, Miguel Angel, Romero, Duda; Insúa, Salva.
Real Sociedad: Alberto; López Rekarte, Schürrer, Kvarme, Potillon; Alkiza, Aranburu, Karpin, Gabilondo; Nihat, De Paula.

Oskar Sonn-Lindell2004-01-03 22:19:00

Fler artiklar om Real Sociedad