Inför Real Sociedad - Espanyol

Bottenförankrade Espanyol kommer på besök till Anoeta.

Real Sociedad sällar sig nu till den skara som tagit alla tre poängen av Real Madrid under säsongen. Med två segrar i ryggen tar man nu emot bottenlaget Espanyol, som även de fått en liten uppryckning som början på La Primera 2004. Frågan är om man är redo att dominera matcher igen? I de båda senaste matcherna har la Real slagit ur underläge, mot Málaga med bortaplan och vacklande form, och mot Madrid på grund av den avsevärda skillnaden på tabellplaceringarna. Espanyol är däremot ett lag som ligger än sämre till i tabellen och som på bortaplan förmodligen inte kommer gå på stormoffensiv.

Kommer Denoueix att behålla sin något mer tillbakadragna spelstil i matchen, är Txuri Urdin redo att styra spelet på hemmaplan? Kapaciteten säger det, men de senaste matcherna visar med önskvärd tydlighet att man klarar sig mycket bra utan att dominera spelet.

Xabi Alonso återvänder till startelvan och sin plats på innermittfältet och sällskapar med Michel Aranburu, som är en spelare i samma anda. Den lille teknikern Bittor Alkiza är inte aktuell för elvan, vilket kanske är en liten fingervisning åt att de spelar mer defensivt. Visserligen är ju Xabi Alonso en dynamisk spelfördelare, och med kreativa källor som Karpin och Gabilondo bör inte konstruktiviteten svikta.

Alberto gjorde en gedigen insats i målet mot Real Madrid och bidrar till att Westerveld alltjämt finns på bänken efter sin skada. Den korte burväktaren kom inte tillkorta mot firma Raúl - Ronaldo och petningen av holländaren är berättigad.
López Rekarte kommer inte att starta enligt marca.com och Potillón, som höll utomordentlig koll på Figo senast, ser ut att ersätta. På det hela taget är det en minst lika stark elva som mötte förra ligaledarna.

I Espanyol har Mauricio Pochettino återkallats till Katalonien efter tjänstgöring i Bordeaux, och mittbacken har medfört förbättringar omgående. Bland annat Mallorca har fått känna på Barcelona-lagets styrka, och fick åka hem med 3-0 i baken. Utan tvekan kan de göra det svårt för la Real, men med det spelet som Txuri Urdin visade upp ser en hemmavinst ut att vara den troligaste utgången.

Spelplats: Anoeta
Tid: 17:00
Domare: Teixeira Vitienes

Real Sociedad: Alberto; Potillón, Schürrer, Kvarme, Aranzabal; Xabi Alonso, Aranburu, Karpin, Gabilondo; Nihat, Kovacevic.
Espanyol: Tinmark: Lemmens; Domoraud, Lopo, Pochettino, David Garcia; Fredson, Alex; Jordi, Maxi, De La Pena; Tamudo.

Källa: marca.com

Oskar Sonn-Lindell2004-01-17 21:51:00

Fler artiklar om Real Sociedad