Real Sociedad - Espanyol 3-1

Tredje segern i rad för Txuri Urdin.

Jag spekulerade inför mötet med Espanyol i San Sebastián huruvida Real Sociedad skulle klara att dominera matcher igen. Onekligen var det dominera man skulle mot ett lag som katalanerna, långt nedanför strecket. Visserligen var man inte långt från farozonen själva, men la Real visade tydligt i söndags att man var mogna nog att föra spelet.

När matchen bara var en minut gammal avfyrade Nihat en projektil som tvingade Lemmens till en kvalificerad räddning. I nästkommande chans var dock burväktaren chanslös. Darko Kovacevic blev neddragen innanför straffområdet, vilket resulterade i att domare Teixeira Vitienes blåste för straff. Valery Karpin lurade Lemmens åt fel håll och placerade behärskat in 1-0 till Txuri Urdin, detta när endast sex minuter var gångna.

Spelet tillhörde la Real, men Espanyol var långt ifrån ofarliga. Alberto i målet och hans försvar ansattes hårt av en orgie av målchanser, där den förstnämnde räddade dem flera gånger. Man kunde trots allt gå in med en 1-0 ledning i halvtid, vilket kanske inte var den rättvisaste utgången.

I andra halvlek fortsatte Sociedad att föra spelet, och Espanyol fick så småningom ytterligare salt på såren när Karpin gjorde ett utmärkt förarbete och serverade Igor Gabilondo. Basken kunde bara stöta bollen i nät på volley sedan Karpins verk varit av bästa klass. Nihat ville mer, och med bara ett par minuter kvar på klockan lättade turken bollen över Lemmens i målet. Matchen var definitivt avgjord, men det hindrade inte Jordi Cruyff från att ge sig in i en luftduell på Ivan de la Peñas inlägg och reducera till 3-1.

Den tredje segern i rad roddes trots allt komfortabelt i hamn och Denoueix och övriga i Txuri Urdin kan glädas åt en trettonde plats. Det är ju inte den placering man hoppades på inför säsongen, men dock en avsevärd förbättring från höstsäsongen 2003.

Tabellskiktet 11-15

9 Santander 26
10 Málaga 26
11 Valladolid 26
12 Sevilla 25
13 R. SOCIEDAD 24
14 Mallorca 24
15 Betis 23

Spelplats: Anoeta
Åskådare: ca 21 000
Domare: Teixeira Vitienes

Real Sociedad: Alberto; Potillón, Schürrer, Kvarme, Aranzabal; Karpin, Xabi Alonso, Aranburu (Alkiza 60), Gabilondo; Kovacevic, Nihat.
Espanyol: Lemmens; David García (Vignal 53), Lopo, Pochettino, Domoraud; Morales (Oscar 83), Alex (Toni Velamazán 60), De la Peña, Jordi, Maxi; Tamudo.

Mål: 1-0 (6) Karpin, str.; 2-0 (85) Gabilondo; 3-0 (88) Nihat; 3-1 (90) Jordi.

Källa: marca.com

Oskar Sonn-Lindell2004-01-19 18:53:00

Fler artiklar om Real Sociedad