Inför Celta Vigo - Real Sociedad

Ett Real på uppgång mot ett fortfarande ojämnt Celta.

Under hösten 03 spelade Real Sociedad liksom Celta Vigo under förväntan och återfanns ständigt runt la Primeras nedflyttningsstreck. Sedan uppehållet passerat letar Celta fortfarande efter formen medan Real kanske har funnit den. Tre vinster i rad tillbakavisade belackarna rejält, och det finns möjligheter för att bygga vidare på den trenden.

Celta Vigos manager Lotina och inte lyckats bygga en vinande elva av det manskap han blivit given att arbeta med. Trots att materialet är närmast identiskt med det som kammade hem en europaplats ifjol, har resultaten varit totalt omvända i år. Försvaret har blivit äldre och långsammare, och då Real Murcias anfallskonstellation vållade stora problem för dem i ligans förra omgång, torde också firma Nihat & Kovacevic utgöra ett stort hot mot dem. Framförallt Valery Karpin och nämnde Nihat tror jag kan oroa Celtas försvar, ett tufft och hårt men som sagt inte alltför snabbt sådant.

Celta Vigo kommer från en torsk i Copa del Rey, där den nyss inlånade Pinilla (Chievo) var ett av de få glädjeämnena. Den unge anfallaren såg till att nätet rasslade två gånger bakom motståndarmålvakten, och är en spelare som Schürrer och Kvarme får se upp med på söndag.

La Real har som sagt tre raka vinster, vilket tål att upprepas. Jämfört med höstens form är detta ett mycket bra facit, och resultaten har lyft oss upp på fastare mark. Karpin har varit den kanske konstruktivaste injektionen i Txuri Urdin och var en av frontfigurerna i matchen på Anoeta mot Real Madrid. Han slog dessutom in en straff mot Espanyol senast och stod för en superb assist till Igor Gabilondos 2-0-mål i samma match. Nu återvänder han till Balaídos där han spenderade flera framgångsrika år tillsammans med sin landsman, tsaren Alexandr Mostovoi. Turken Nihat har även han kommit upp i varv, tillsammans med hela laget, och visade att han kan göra mål med en strut i Espanyolmatchen.

Vi går för tre poäng i Vigo, men vi får naturligtvis inte ta något förgivet. Celtas anfall är fortfarande giftigt och vi kan inte räkna med att dominera matchen. Å andra sidan har matchbilder där vi fått försvara sig något ändå varit till vår favör.

Spelplats: Balaídos
Tid: 17:00
Domare: Tristán Oliva

Celta Vigo: Cavallero, Velasco, Sergio, Berizzo, Sylvinho, José Ignacio, Luccin, Vagner, Mostovoi, Gustavo López, Milosevic
Real Sociedad: Alberto; López Rekarte, Schürrer, Kvarme, Potillon; Aranburu, Alkiza, Karpin, Gabilondo; Nihat, Kovacevic

Oskar Sonn-Lindell2004-01-24 21:52:00

Fler artiklar om Real Sociedad