Inför Real Sociedad - Racing Santander

Fyra segrar i rad med Alberto i målet för la Real. Nu återvänder Westerveld till platsen mellan stolparna.

Efter att fyra matcher förflutit av vårsäsongen har lika många trepoängare inkasserats till San Sebastiáns Real Sociedad. Härnäst för dem stundar en mittenmatch mot Racing Santander, som vid flertalet tillfällen visat sig goda nog att göra det problematiskt för topplagen. De grönsvarta Racing bör utgöra ett större hot än vad Celta och Espanyol till exempel gjort.

Alberto har vaktat målet på ett enastående sätt de senaste matcherna, och har således låtit kollegan Sander Westerveld se matcherna från bänken. Enligt Denoueix har holländaren nu sett tillräckligt från sidan, och ger honom företräde till platsen mellan stolparna mot Racing. Hur påverkar detta Txuri Urdin, som faktiskt spelat bäst under den baskiske burväktarens styre?
Jag tror inte att bytet kommer att vålla några större problem för laget, då Westerveld faktiskt är den som spelat mest under säsongen. Så länge han tränats intensivt så att han är redo för match igen, är det värt att ge honom chansen.

Lagkamraterna i la Real har redan börjat tala om UEFA-cupplatser. Är detta ett dåligt omen, månne? Tar man inte ett steg för fort? Bör man inte ha inställningen, att ta en match i taget? Bittor Alkiza är inne på samma linje. "Det är alldeles för tidigt för att tala om sådana mål. Laget måste fokusera på nästa match, och visa varje söndag att vi är bra nog för nya segrar.", menar den korte basken som anlände från Athletic Bilbao i somras.

Laget som slog Celta Vigo förra omgången med 5-2 är helt intakt med det nämnda målvaktsbytet som den enda ändringen. Herrar Kvarme och Xabi Alonso befarades vara borta, men är i spelbart skick och kommer således att ställa upp på söndag, till fansens stora glädje.

Spelplats: Anoeta
Tidpunkt: 17:00
Domare: Esquinas Torres

Preliminära startuppställningar:

Real Sociedad: Westerveld; López Rekarte, Schürrer, Kvarme, Potillón; Karpin, Xabi Alonso, Alkiza, Gabilondo; Nihat, Kovacevic.
Racing: Ricardo; Moratón, Pablo Casar, Juanma, Ayoze; Diego Mateo, Matabuena; Morán, Jonatan, Regueiro; Javi Guerrero.

Fotnot: På grund av krångel med administratorsidan har artikeln inte kunnat publiceras tidigare.

Oskar Sonn-Lindell2004-02-01 12:36:00

Fler artiklar om Real Sociedad