Gipuzkoarena

Ny arena på gång för Real Sociedad?

Betongmonstret Anoeta med löparbanor som avskiljer planen från läktaren med fyrtio meter skall slopas. Byggas skall istället en hypermodern anläggning, som får sitt namn efter provinsen Guipúzcoa där staden San Sebastián är belägen. Gipuzkoarena kan bli Real Sociedads nya hemvist, och kommer att ta in 42 000 åskådare, alltså 10 000 mer än var Anoeta gör i dagsläget.

Man vill få en genuin, tät arena utan löparbanor så att publiken kan bjudas på riktig fotbollsmiljö. I hörnen kommer fyra torn att resas. Det ena kommer att vara 17 våningar högt och vara ett hotell med cirka 110 rum. De övriga tre tornen skall vara till för näringsliv och företagsverksamhet. Man vill att Gipuzkoarena skall bli ett kulturellt centrum som inte bara är en fotbollsarena. Gipuzkoarena skall bli självdrivande, ungefär som Parken i Köpenhamn, och man skall bygga en stor parkeringsplats med 500 platser i anslutning till arenan.
President José Luis Astiazaran kommenterade planerna: "Vårt mål är att ha 35000 åskådare som kan njuta av den här arenan."

Om förslaget godtas påbörjas bygget 2005 och avslutas 2007/2008, men en slutgiltig konstnad av 100 miljoner euro.

Bild på arenan

Källa: marca.com

Rickard Petersson & Oskar Sonn-Lindell2004-02-07 20:39:00

Fler artiklar om Real Sociedad