Inför Zaragoza - Real Sociedad

År 2004:s svagaste lag mot det starkaste.

Real Sociedad och Real Zaragozas facit efter juluppehållet går det inte att dra paralleller emellan. Under hösten 03 fightades de båda lagen i la Primeras bottenskikt, men nu har la Real hittat formen medan nyuppflyttade Zaragoza alltjämt sällar sig till de nedflyttningshotade. Baskernas inledning på vårsäsongen har väl knappast undgått någon, med fem vinster av fem möjliga är man 2004:s hittills starkaste lag.

Motståndarna denna omgång däremot har inte vunnit sedan den 21:e december, då man bortaslog Osasuna med uddamålet. Sedan dess har sex matcher förflutit, och på dessa har endast två poäng inkasserats. Notera att en av dessa plockades i Copa del Rey mot Alavés nyligen. Det är en poängsumma som står i djup kontrast till Txuri Urdins femton pinnar. För att lösa krisen har Zaragoza införskaffat två tämligen namnkunniga spelare i Dani, Barcelona, och José Movilla (Atlético Madrid). Dani startar förmodligen i anfallet tillsammans med David Villa medan Movilla tar plats på mittfältet.

Under januari bjöd la Real på många mål, men starten på februari månad blev istället en triumf för försvaret. Sander Westerveld var tillbaka mellan stolparna mot Racing Santander och linjen framför honom visade prov på solitt försvarsspel. Mycket talar för att holländaren behåller platsen mot Zaragoza, men om han befäster den återstår att se.

I höstmötet lagen emellan var offensiven inte vad den borde ha varit för Sociedad, men detta till trots dominerade man och plockade hem alla tre poängen. Resultatet 3-0 var i underkant och Nihat samt De Paula noterades för målen. Den senare nätade tvenne gånger, och om inte burväktaren Valbuena avvärjt hade matchen fått se fler målskyttar i protokollet.

Det finns förutsättningar för att resultatet upprepas. Eftersom Real Murcia lyckades besegra Zaragoza i förra omgången med 1-0, torde la Real med firma Nihat - Karpin & Co i högvarv också kunna få hål på dem. Kan Txuri Urdin bibehålla det gedigna försvarsspelet från Racingmatchen finns det goda grunder för en vinst.

Avspark direkt i TV 4+ på La Romareda klockan 21:00, missa inte det!

Spelplats: La Romareda
Tid: 21:00
Domare: Moreno Delgado

Preliminära laguppställningar:

Zaragoza: Láinez; Rebosio, Alvaro, Milito, Toledo; Movilla, Soriano; Galletti, Savio; Dani, David Villa.
Real Sociedad: Westerveld; López Rekarte, Kvarme, Schürrer, Potillón; Karpin, Xabi Alonso, Alkiza, Gabilondo; Nihat, Kovacevic.

Källa: marca.com

Oskar Sonn-Lindell2004-02-07 20:45:00

Fler artiklar om Real Sociedad