Inför Real Sociedad - Albacete

Oturen har förföljt la Real under februari, men det ska få ett slut på söndag.

Albacete gästar nu Anoeta och Real Sociedad för att försöka plocka nödvändiga poäng inför nedflyttningsstriden. De harvar runt strecket men lyckades distansera sig från jumboplatsen något i förra omgången med en vinst över Real Murcia. De nyuppflyttade Albacete har inte varit en allt för svårknäckt nöt för lagen av la Reals kaliber, men under höstsäsongen lyckades man faktiskt slå dem med 3-1 på hemmaplan. Att det resultatet upprepar sig är inte troligt.

Men varför inte gå in och tjoffa bollen i egen bur igen? Eller varför inte bjuda på försvarsläckage i matchens sista skälvande minuter och släppa in ett mål som leder till en uddamålsförlust? Eller varför inte pricka stolpen tretton gånger? Det har ju inte direkt varit någon ovanlig syn under säsongen i allmänhet, och under februari i synnerhet. Nej. Gud har inte varit barmhärtig. Txuri Urdin var på uppgång med alla vunna efter årsskiftet men har nu sjunkit tillbaka till trettondeplatsen.

Glädjande nog har vår fantommålvakt Sander Westerveld gått och brutit fingret. Holländaren beräknas vara borta en längre tid, kanske till och med säsongen ut. Ja!
Det innebär att Alberto är tillbaks mellan stolparna. Förhoppningsvis i gammal, god form. Den baskiske burväktaren var som bekant en riktigt viktig kugge i Txuri Urdin under januari och det kommer onekligen att behövas bra målvaktsspel för att vända på steken.

Ytterligare ett ämne att glädjas åt förutom Albertos återkomst är att Valeri Karpin åter finns att räkna med i startuppställningen efter uppehållet mot Lyon i onsdags. Den ryske veteranen drogs med skador, som dock inte var värre än att han lyckats återhämta sig för Albacete-matchen.

Laget ser helt i sin ordning ut även om Aranburu har tagit Bittor Alkizas plats - enligt mitt tycke en bättre fotbollsspelare. Augustín Aranzabal spelar på vänsterbacksplatsen och Nihat och Kovacevic mönstras tillsammans igen. De Paula fick ju chansen senast, utan framgång. Förhoppningsvis kan Kovacevic ge la Real de mål han skulle ha gett dem innan. Utan otur, det vill säga. Ingen kritik ska riktas till Kovacevic annars. Han har visat underbar kämparglöd och deltagit i uppbyggnaden av spelet diverse gånger under matcherna. Serben har inte nätat på länge nu, det är dags att det släpper. Mot Albacete, månne?

Det gäller att bli kvitt oturen, Real Sociedad, och en hemmamatch mot Albacete är vara ett ypperligt läge!

Spelplats: Anoeta
Tid: 17:00
Domare: González Vázquez

Preliminära laguppställningar

Real Sociedad: Alberto; Aitor López Rektare, Schürrer, Kvarme, Aranzabal; Karpin, Aranburu, Xabi Alonso, Gabilondo; Nihat, Kovacevic.
Albacete: Almunia; Oscar, Pablo, Buades, Peña; Viaud, David Sánchez; Pablo Redondo, Pacheco, Munteanu; Aranda.

Oskar Sonn-Lindell2004-02-28 22:38:00

Fler artiklar om Real Sociedad