Inför Lyon-Real Sociedad

Mycket svår uppgift för baskerna som måste höja sig flera klasser för att lyckas.

Real Sociedad gjorde en riktigt lam insats hemma på Anoeta i den första matchen och även om Lyons segermål var ett turligt sådant så var det ett resultat som speglade matchbilden. Westerveld var bäste hemmaspelare vilket säger en del. Ett Real Sociedad i fjolårets form eller åtminstone i den form man visade i de flesta gruppspelsmatcherna i CL, borde kunna ha en rimlig chans. Men efter vad man visat upp den senaste tiden är jag skeptisk. Ett antal hemmaförluster mot inte alltför märkvärdiga ligalag är inte likt Real Sociedad som varit hemmastarkt även innan fjolårets succésäsong.

Det krävs att fler än Karpin och Westerveld kommer upp i sin högsta nivå. Westerveld är för övrigt inte med i kvällens match på grund av skada och ersätts i vanlig ordning av den gamle Alberto.

Eventuellt är det följande uppställning som ska försöka göra två mål och samtidigt inte släppa in fler än ett. I Lyonets kula. Men det är oklart hur Denoueix väljer att formera laget då han valt att inte antyda något dagarna innan. Det talas dock om att dte eventuellt kan bli tal om ett starkt centralt tremannamittfält med Alkiza, Xabi Alonso och Aranburu för att få fram Karpin och Nihat högre upp i banan med Kovacevic.

Alberto; Rekarte, Kvarme, Schürrer, Potillon; Karpin, Xabi Alonso, Aranburu, Gabilondo; Nihat, Kovacevic

Källor: www.diariovasco.com, www.marca.es

Igor M Hedman2004-03-09 16:23:00

Fler artiklar om Real Sociedad